
Grillkyllingvinger
Lær hvordan du lager perfekte barbecue chicken wings med denne enkle oppskriften. Ideell for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper ketchup
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 1/2 kopp vann
- Saften av 1 sitron
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer Tabasco-saus
- 2 spiseskjeer usulfurdemlet melasse
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 1/4 kopp (pakket) mørk brunt sukker
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 2 teskjeer røkt paprika
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 30 kyllingvinger (tips fjernet), skylt og tørket
- 4 vårløk, tynne skiver på diagonalen, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillketsausen på forhånd: Bland alle sausens ingredienser i en tykk kjele. Kok opp på middels lav varme under omrøring, slik at sausen varmes opp og smakene blander seg, i 10 til 12 minutter. Ikke la den koke. Sil for å fjerne hvitløken. Avkjøl til romtemperatur. (Gir 3 kopper.) Bruk umiddelbart eller oppbevar i kjøleskapet, dekket, i opptil 2 uker.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350ºF).
- 3Med en skarp kniv, del kyllingvingene ved leddet. Sett til side.
- 4Legg kyllingbitene i en stor bolle og vend godt med 1 1/2 kopper av sausen. Legg bitene i ett lag på 2 eller 3 bakepapirkledde stekebrett (unngå å overfylle dem). Stek i 45 til 50 minutter, og pensle med ekstra saus en eller to ganger underveis. Server vingene på et fat og dryss over finhakkede vårløk.