Spenatpesto med mandler og pecorino

Spenatpesto med mandler og pecorino

oppskrift på en smakfull og enkel swiss chard pesto med mandler og pecorino, perfekt som pålegg eller tilbehør i sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 3 buntinger sveitsiskkål, stilker fjernet
  • 3/4 kopp ristet mandler
  • 3/4 kopp revet moden Pecorino Romano-ost
  • En klype muskatnøtt
  • En klype malt nellik
  • 2 sitroner, revet skall og saften presset ut
  • 1 hvitløksfedd, revet på et rivjern
  • Omtrent 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann; krydre vannet rikelig med kosher-salt. Forbered et isvannbad med en sil. Blansjer den sveitsiske kålroten i det kokende vannet til den er mør, ca. 2 minutter. Raskt avkjøl den i isvannet. Sil av vannet ved å klemme bladene i en ball i en ren kjøkkenklut.
  3. 3Legg den kokte kålroten, mandler, ost, muskatnøtt, nellik, sitronskall og -saft, og hvitløk i en foodprocessor og puls til blandingen begynner å brytes ned og bli jevn. Tilsett nok olivenolje til at blandingen akkurat binder seg, ca. ¾ kopp. Krydre med salt og pepper.