Hello Fresh Mobile Banner
Krydret kveite med marokkanske gulrøtter

Krydret kveite med marokkanske gulrøtter

oppskrift på spiced char med marokkanske gulrøtter, en varm og krydret rett perfekt for vintermåltidet. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp skivede mandler
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 680 gram gulrøtter, kuttet i staver
  • 1/2 kopp tørkede aprikoser, delt i fire
  • 4 vårløk, hakket
  • 1/4 kopp tynne skiver av utsteinede grønne oliven
  • 1 spiseskje honning
  • Saften av 1/2 sitron
  • 2 teskjeer ras el hanout (marokkansk krydderblanding)
  • 1/4 kopp hakket frisk persille
  • 4 arktiske ørretfileter med skinn, midtstykke (ca. 170 gram hver)
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Rist mandlene i en stor tørr stekepanne over middels varme, rør av og til, til de er gylne, 3 til 5 minutter. Overfør til en tallerken; la avkjøle.
  2. 2Sett stekepannen tilbake på middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje, deretter gulrøtter, aprikoser og ¾ kopp vann. Skru ned varmen til middels lav; dekk til og la småkoke til gulrøttene er akkurat møre, 8 til 10 minutter. Fjern lokket og tilsett de riste mandlene, vårløk, oliven, honning, sitronsaft og 1 teskje ras el hanout. Øk varmen og kok opp. La det småkoke, rør av og til, til væsken er redusert og gulrøttene er glasert, omtrent 5 minutter. Rør inn persillen.
  3. 3I mellomtiden krydre fisken med den resterende 1 teskje ras el hanout og ½ teskje salt. Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne over høy varme. Legg fisken med skinnsiden ned, og la den koke, snu en gang, til den er akkurat gjennomstekt, 5 til 6 minutter; krydre med salt. Ta fisken av varmen og la den hvile i 2 minutter i den varme stekepannen. Server med gulrøttene.
  4. 4Fotograf: Charles Masters