Perfekt kalkunsaus
Lær hvordan du lager perfekt kalkunsaus med denne enkle oppskriften. Perfekt til høst- og julmåltider, med rik smak og jevn konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pakker McCormick® kalkunsausblanding
- 1/4 kopp mel
- 3 kopper vann
- 1 kopp kalkunfett eller kalkunbuljong
- 1 kopp hakkede kalkungjeler (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bland Gravy Bland og mel i en stor kjele. Rør gradvis inn vann og kalkunfett med en wirevisp til det er jevnt. Rør inn hakkede kalkuninnvoller, hvis ønskelig.
- 2Rør hyppig, kok opp på middels høy varme til sausen begynner å koke. Skru ned varmen til lav; la småkoke i 5 minutter eller til den tykner, og rør av og til. (Saften vil fortsette å tykne når den står.)
- 3Salvie og Sitrus Perfekt Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper. Rør inn 1 spiseskje appelsin- eller sitronsaft og 1/2 teskje McCormick® Rubbed Sage i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
- 4Ristet Kanel og Bacon Kalkunsaus: Kok 4 skiver bacon i en stor kjele til de er sprø. La renne av på kjøkkenpapir. Smuldre baconet. Sett til side. Reserver 2 spiseskjeer av fettet i kjelen. Tilsett 1/4 kopp hakket løk; kok og rør i 5 minutter eller til den er myk. Bland inn 2 pakker McCormick® Turkey Gravy Bland, 1/4 kopp mel, 1 teskje McCormick® Gourmet Collection Roasted Saigon Cinnamon, 2 kopper kaldt vann og 1 kopp kalkunfett. Tilsett i kjelen; bland godt. Fortsett med trinn 2 som beskrevet ovenfor. Rør inn baconet. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
- 5Urteperfekt Kalkunsaus: Forbered som anvist. Rør inn 1/2 teskje McCormick® Rubbed Sage eller 1/4 teskje McCormick® Poultry Seasoning i sausblandingen. Gir 15 porsjoner à 1/4 kopp.
- 6Mettende Salvie Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper. Rør inn 1/2 teskje McCormick® Rubbed Sage i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
- 7Mettende Urte Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper. Rør inn 1/4 teskje McCormick® Poultry Seasoning i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
- 8Eple-Salvie Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 1 kopp, og tilsett 1 kopp eplejuice. Rør inn 1 teskje McCormick® Rubbed Sage i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
- 9Hvitløk og Hvitvins Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper, og tilsett 1/4 kopp hvitvin. Rør inn 1/4 teskje hver av McCormick® California Style Hvitløkspulver med Persille og McCormick® Thyme Leaves i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
- 10Sopp- og Løk Kalkunsaus: Smelt 1 spiseskje smør i en stor kjele på middels varme. Tilsett 1/2 kopp hakkede sopp og 1/4 kopp hakket løk; kok og rør i 5 minutter eller til det er mykt. Bland inn 2 pakker McCormick® Turkey Gravy Bland, 1 1/2 kopper kaldt vann og 1 kopp kalkunfett. Tilsett i kjelen; bland godt. Fortsett med trinn 2 som anvist ovenfor. Gir 8 porsjoner à 1/4 kopp.
- 11Kanel-Chipotle Kalkunsaus: Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor kjele på middels varme. Tilsett 1/4 kopp hakket rød løk; kok og rør i 5 minutter eller til den er myk. Bland inn 2 pakker McCormick® Turkey Gravy Bland, 1/4 kopp mel, 1/4 teskje hver av McCormick® Ground Cinnamon og McCormick® Gourmet Collection Chipotle Chili Pepper, 2 kopper kaldt vann og 1 kopp kalkunfett. Tilsett i kjelen; bland godt. Fortsett med trinn 2 som anvist ovenfor. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.