Perfekt kalkunsaus

Perfekt kalkunsaus

Lær hvordan du lager perfekt kalkunsaus med denne enkle oppskriften. Perfekt til høst- og julmåltider, med rik smak og jevn konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pakker McCormick® kalkunsausblanding
  • 1/4 kopp mel
  • 3 kopper vann
  • 1 kopp kalkunfett eller kalkunbuljong
  • 1 kopp hakkede kalkungjeler (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland Gravy Bland og mel i en stor kjele. Rør gradvis inn vann og kalkunfett med en wirevisp til det er jevnt. Rør inn hakkede kalkuninnvoller, hvis ønskelig.
  2. 2Rør hyppig, kok opp på middels høy varme til sausen begynner å koke. Skru ned varmen til lav; la småkoke i 5 minutter eller til den tykner, og rør av og til. (Saften vil fortsette å tykne når den står.)
  3. 3Salvie og Sitrus Perfekt Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper. Rør inn 1 spiseskje appelsin- eller sitronsaft og 1/2 teskje McCormick® Rubbed Sage i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
  4. 4Ristet Kanel og Bacon Kalkunsaus: Kok 4 skiver bacon i en stor kjele til de er sprø. La renne av på kjøkkenpapir. Smuldre baconet. Sett til side. Reserver 2 spiseskjeer av fettet i kjelen. Tilsett 1/4 kopp hakket løk; kok og rør i 5 minutter eller til den er myk. Bland inn 2 pakker McCormick® Turkey Gravy Bland, 1/4 kopp mel, 1 teskje McCormick® Gourmet Collection Roasted Saigon Cinnamon, 2 kopper kaldt vann og 1 kopp kalkunfett. Tilsett i kjelen; bland godt. Fortsett med trinn 2 som beskrevet ovenfor. Rør inn baconet. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
  5. 5Urteperfekt Kalkunsaus: Forbered som anvist. Rør inn 1/2 teskje McCormick® Rubbed Sage eller 1/4 teskje McCormick® Poultry Seasoning i sausblandingen. Gir 15 porsjoner à 1/4 kopp.
  6. 6Mettende Salvie Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper. Rør inn 1/2 teskje McCormick® Rubbed Sage i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
  7. 7Mettende Urte Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper. Rør inn 1/4 teskje McCormick® Poultry Seasoning i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
  8. 8Eple-Salvie Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 1 kopp, og tilsett 1 kopp eplejuice. Rør inn 1 teskje McCormick® Rubbed Sage i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
  9. 9Hvitløk og Hvitvins Kalkunsaus: Forbered som anvist, med mindre vann – 2 kopper, og tilsett 1/4 kopp hvitvin. Rør inn 1/4 teskje hver av McCormick® California Style Hvitløkspulver med Persille og McCormick® Thyme Leaves i sausblandingen. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.
  10. 10Sopp- og Løk Kalkunsaus: Smelt 1 spiseskje smør i en stor kjele på middels varme. Tilsett 1/2 kopp hakkede sopp og 1/4 kopp hakket løk; kok og rør i 5 minutter eller til det er mykt. Bland inn 2 pakker McCormick® Turkey Gravy Bland, 1 1/2 kopper kaldt vann og 1 kopp kalkunfett. Tilsett i kjelen; bland godt. Fortsett med trinn 2 som anvist ovenfor. Gir 8 porsjoner à 1/4 kopp.
  11. 11Kanel-Chipotle Kalkunsaus: Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor kjele på middels varme. Tilsett 1/4 kopp hakket rød løk; kok og rør i 5 minutter eller til den er myk. Bland inn 2 pakker McCormick® Turkey Gravy Bland, 1/4 kopp mel, 1/4 teskje hver av McCormick® Ground Cinnamon og McCormick® Gourmet Collection Chipotle Chili Pepper, 2 kopper kaldt vann og 1 kopp kalkunfett. Tilsett i kjelen; bland godt. Fortsett med trinn 2 som anvist ovenfor. Gir 12 porsjoner à 1/4 kopp.