Chairman Maos kirsebærkola, biff med skjørtestek

Chairman Maos kirsebærkola, biff med skjørtestek

lær hvordan du lager chairman maos cherry cola skirt steak, en unik og smakfull hovedrett med inspirasjon fra asiatiske smaker og cherry cola. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 hengere eller skinkesteker (jeg foretrekker hengestek for nyresmaken)
  • 2 unser raps-, grønnsaks- eller maisolje, pluss mer til steking
  • 2 unser rock candy
  • 3 unser moutai eller kinesisk kornalkohol
  • 4 unser risvinsvin
  • 10 hvitløksfedd, hakket
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 spiseskje ferdiglaget pepperrot (tradisjonelt bruker man ingefær, men jeg bruker pepperrot som passer bedre til rødt kjøtt)
  • 4 unser soyasaus, pluss 2 unser mørk soyasaus
  • 2 unser fermentert søt risausje (finnes på alle asiatiske dagligvarebutikker)
  • 3 kopper vann
  • 2 kopper kirsebærcola
  • 2 hu yieh-blader (tørkede lotusblader)
  • 8 kinesiske boller (gwa bao, en hvit, brettet bolle fra en kinesisk dagligvarebutikk)

Fremgangsmåte

  1. 1Rekkefølgen for prosessen er å kutte skinnbiffen i 7,5 cm store biter. Tilsett oljen i en stor stekepanne over middels varme. Legg i storfekjøttet og brun det i 2 minutter på hver side. Ta det ut av pannen og la det renne av i en sil. Mens det renner av, skyll lett innsiden av pannen med varmt vann, tørk den med tørkepapir, og sett den deretter tilbake på komfyren. Sørg for at pannen er tørr innvendig, slik at oljen ikke spruter. Smør pannen med litt olje og tilsett rock candy. La det smelte i 1 minutt eller til det er halvt smeltet på middels varme. Tilsett det brunede storfekjøttet og rør til det er karamellisert.
  2. 2Ta pannen av varmen, tilsett moutai og tenn på med en lang kjøkkenlighter. La det brenne i 10 til 15 sekunder, og sett deretter pannen tilbake på varmen. Tilsett risvin, hvitløk, løk, horseradish, 120 ml soyasaus og den fermenterte risausen. La det småkoke i 2 minutter, og tilsett deretter 2 kopper vann. La det småkoke i 5 minutter, og skum av skummet på toppen. Tilsett cherry cola og la det koke opp, uten lokk, på høy varme i 10 minutter. Rør inn den resterende koppen vann og dekk til. Kok til det er mørt, vanligvis ytterligere 50 minutter.
  3. 3Omtrent 20 minutter før servering, sett opp en bambusdamp. Legg de tørkede lotusbladene i dampkorgen og plasser de 8 bollene oppå. Damp til de er myke, men fortsatt faste, vanligvis 3 til 5 minutter.
  4. 4Grovhakk storfekjøttet. Du vil ikke hakke det fint, bare i pene bitestykker som brisket. Fyll hver bolle med storfekjøtt og litt løk fra gryten.
  5. 5Overfør lotusbladene til et serveringsfat og plasser bollene oppå. De store bladene gir en fin aroma og ser kult ut. Dette er en fin måte å presentere maten på til fest.