Pasta med siciliansk pesto
Lær hvordan du lager den deilige pasta con pesto siciliano, en smakfull rett fra Sicilia med frisk basilikum og nøtter. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 medium aubergine
- Salt
- Olivenolje til steking
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp fersk basilikum, hakket
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 kopper modne tomater, skrellet, frøet og hakket
- En klype rød pepperflak
- 1/2 kopp mandler, lett ristet og hakket
- 450 gram pasta, oppskrift følger
- 1 kopp av kokevannet fra pastaen
- 1/2 kopp ristet brødsmuler
- Revet cacciocavalloost, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Skjær auberginen i tynne skiver og strø salt over skivene. La det stå i omtrent 30 minutter, og tørk deretter auberginen med rene kjøkken- eller tørkepapir.
- 2Varm opp omtrent 2,5 cm olje i en stor stekepanne til 180°C.
- 3I en food processor, hakk hvitløk og basilikum, og tilsett sakte 1/4 kopp extra virgin olivenolje for å blande godt. Rør inn tomatene, 1 teskje salt, rød pepperflak og mandler, og sett til side.
- 4Når oljen er varm, stek auberginskivene i porsjoner i den varme oljen til de er lett gyldne. Ta opp og la renne av på tørkepapir. Strø over litt salt.
- 5I mellomtiden, kok pasta i kokende, saltet vann til den er al dente; sil av vannet og ta vare på 1 kopp av kokevannet.
- 6Bland pastaen med pestosausen, og tilsett så mye av kokevannet som nødvendig for å få ønsket konsistens. Tilsett de stekte auberginskivene og vend forsiktig. Strø over ristet brødsmuler og revet cacciocavallo, hvis ønskelig. Server.
- 7Pasta:
- 83 kopper mel "00" eller fint malt semulegryn
- 92 teskjeer salt
- 103 store egg
- 11Legg melet på kjøkkenbenken eller i en stor bolle. Rør inn saltet og lag en fordypning i midten. Pisk eggene i fordypningen, og bland sakte inn alt melet. Elt til deigen er glatt, og la den hvile i ca. 30 minutter. Kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykk, og kutt den i ønsket form.