Buffalo kylling- og ovnsbakt potetgrateng
Lær hvordan du lager en smakfull buffalo kylling og roasted potato casserole. Enkel oppskrift perfekt for en rask og deilig hovedrett til hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- 6 spiseskjeer hot pepper sauce
- 1/3 kopp olivenolje
- 2 spiseskjeer hvitløkspulver
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje paprika
- 1 1/2 teskjeer salt
- 8 poteter, skåret i 1/2-tommers terninger
- 900 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 1/2-tommers terninger
- 2 kopper revet meksikansk osteblanding (for eksempel Great Value Fiesta Blend®)
- 1 kopp sprøstekt bacon, smuldret
- 1 kopp hakket grønn løk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 260 grader C (500 grader F). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
- 2Varm opp hot pepper-saus, olivenolje, hvitløkspulver, svart pepper, paprika og salt i en stor stekepanne på lav varme, og rør til alt er godt blandet. Slå av varmen. Vend potetene i porsjoner med den varme pepper-sausen for å dekke dem, og bruk en hullsleiv til å overføre potetene til den forberedte formen. La resten av sausen bli igjen i pannen. Bland kyllingbitene inn i den resterende sausen og la dem marinere mens potetene stekes.
- 3Stek potetene til de er møre innvendig og sprø og brune utvendig, i 45 til 50 minutter, og rør om hver 10. til 15. minutt.
- 4Reduser ovnstemperaturen til 205 grader C (400 grader F).
- 5Fordel kyllingbitene over de stekte potetene. Strø over mexicansk osteblanding, sprøstekt bacon og hakket grønn løk. Sett formen tilbake i ovnen og stek til kyllingen er gjennomstekt og osten bobler, ca. 15 minutter.
- 6Stek i ovnen til kyllingen er gjennomstekt og osten bobler, ca. 15 minutter.