Orientalsk kald nudelsalat

Orientalsk kald nudelsalat

Lær hvordan du lager en forfriskende oriental cold noodle salad. Perfekt for varme sommerdager med smak av asiatisk inspirert krydder og grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 15 unser tørkede soba-nudler
  • 1 1/2 teskjeer mørk sesamolje
  • 1/3 kopp riseddik
  • 1/3 kopp soyasaus
  • saften av én lime
  • skallet av én lime
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 teskjeer rød pepperflak, eller etter smak (valgfritt)
  • 1 kopp finrevet gulrot
  • 1/4 kopp grovhakkede saltede peanøtter
  • 1/2 kopp fersk koriander, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Kok soba-nudler i en stor kjele etter anvisning på pakken. Sil av, skyll nudlene med kaldt vann, og sett til side.
  2. 2Hell sesamolje, riseddik, soyasaus og limesaft i en stor bolle. Bland inn limeskall, brunt sukker, hvitløk og rød pepperflak; rør til sukkeret er oppløst. Vend inn gulrøtter, peanøtter og koriander.
  3. 3Kutt nudlene i 7,5 cm lange biter. Rør dem inn i dressingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. 4Rør salaten igjen før servering. Hvis den virker tørr, tilsett litt soyasaus og eddik. Server kald.