Orientalsk kald nudelsalat
Lær hvordan du lager en forfriskende oriental cold noodle salad. Perfekt for varme sommerdager med smak av asiatisk inspirert krydder og grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 15 unser tørkede soba-nudler
- 1 1/2 teskjeer mørk sesamolje
- 1/3 kopp riseddik
- 1/3 kopp soyasaus
- saften av én lime
- skallet av én lime
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer rød pepperflak, eller etter smak (valgfritt)
- 1 kopp finrevet gulrot
- 1/4 kopp grovhakkede saltede peanøtter
- 1/2 kopp fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok soba-nudler i en stor kjele etter anvisning på pakken. Sil av, skyll nudlene med kaldt vann, og sett til side.
- 2Hell sesamolje, riseddik, soyasaus og limesaft i en stor bolle. Bland inn limeskall, brunt sukker, hvitløk og rød pepperflak; rør til sukkeret er oppløst. Vend inn gulrøtter, peanøtter og koriander.
- 3Kutt nudlene i 7,5 cm lange biter. Rør dem inn i dressingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 4Rør salaten igjen før servering. Hvis den virker tørr, tilsett litt soyasaus og eddik. Server kald.