
Lasagnesuppe
oppskrift på lasagna suppe – en varmende og enkel rett som kombinerer de deilige smakene av lasagne i en suppeform. perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje olivenolje
- 450 gram varm italiensk pølse
- 450 gram mild italiensk pølse
- 2 søt løk, hakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer tørket oregano
- 1 teskje rød pepperflak
- 1 (170 gram) boks tomatpuré
- 1 (1,4 liter) boks storfekraft
- 1 (410 gram) boks hakkede tomater med basilikum
- 1 (410 gram) boks knuste tomater med basilikum
- 1/2 kopp søt vin (valgfritt)
- 2 kvister fersk basilikum, eller etter smak
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 (225 gram) beger ricottaost, eller mer etter smak
- 1/2 kopp revet mozzarellaost
- 1/2 kopp revet Parmesanost, eller mer etter smak
- 1 (450 gram) pakke farfalle (sløyfeformet) pasta
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Kok hot og mild pølse, rør om for å bryte opp i biter, til den er brunet, ca. 5 minutter. Tilsett løk; kok og rør til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk, oregano og rød pepperflak; kok til det dufter godt, ca. 2 minutter.
- 2Rør inn tomatpuréen i pastaen. Fyll tomatpuréboksen med vann og hell det i; bland godt. Hell i storfebuljong, hakkede tomater, knuste tomater og vin. Rør inn basilikumkvister, salt og pepper. Kok opp suppen; skru ned varmen og la den småkoke til smakene har blandet seg, minst 30 minutter.
- 3Bland ricottaost, mozzarellaost og Parmesanost i en bolle; smak til med salt og pepper.
- 4Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann. Kok bow-tie pastaen i kokende vann, rør av og til, til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 12 minutter. Sil av vannet.
- 5Fordel pastaen i serveringsskåler; skje litt av ricottaostblandingen oppå. Hell suppen over osteblandingen.