
Honey Bun-kake laget fra bunnen av
oppskrift på honey bun cake fra bunnen av. lær hvordan du lager en saftig og smakfull kanelkake hjemme, perfekt til frokost eller til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 kopp smør, myknet, delt
- 2 kopper hvitt sukker, delt
- 3 egg
- 1 spiseskje klar kunstig vaniljeekstrakt
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 1/4 kopper rømme
- 1 kopp brunt sukker
- 1 spiseskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 2Smør en fløtet kakeform med 2 spiseskjeer smør. Tilsett 1/4 kopp sukker; rist formen forsiktig slik at sidene blir jevnt dekket av sukker.
- 3Bland resten av smøret (2/3 kopp) og sukkeret (1 3/4 kopp) i en stor bolle; pisk med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Tilsett eggene ett og ett, og pisk godt etter hver gang. Bland inn vaniljeekstrakt.
- 4Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Rør inn melblandingen i smørblandingen vekselvis med rømme, begynn og avslutt med mel. Pisk godt etter hver tilsetning.
- 5Bland brunt sukker og kanel i en liten bolle.
- 6Hell en tredjedel av røren i den forberedte formen. Strø over halvparten av brunt sukker- og kanelblandingen. Gjenta en gang til. Hell resten av røren over. Rør forsiktig i røren med en smørkniv for å lage et marmoreringsmønster.
- 7Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 1 time. La kaken avkjøle i formen i 5 minutter, før den snus ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.