
Bakt kokosfransk toast med ananas-romsaus
oppskrift på baket kokos fransk toast servert med en søt og smakfull ananas-rumsaus, perfekt for brunch eller spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- French Toast:
- 6 store egg
- 1 (13,5 unser) boks lett kokosmelk
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- 16 diagonale skiver av fransk brød, ca. 3,2 cm tykke
- 1 kopp sukkerholdig, skåret kokosflak
- Pineapple-Rum-saus:
- 1 (6 unser) boks usøtet ananasjuice
- 1/2 kopp brunt sukker
- 4 1/2 kopper frosne ananasbiter
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer mørk rom
Fremgangsmåte
- 1Belegg et 33 x 46 cm (13 x 18 tommer) stort stekebrett med bakepapir. Visp egg i en dyp bolle, deretter visper du inn kokosmelk, sukker, vanilje og salt til sukkeret er oppløst. Dypp hver skive brød i eggeblandingen, vend flere ganger, til den er mettet, og legg den deretter på det forberedte stekebrettet. Hell resten av eggeblandingen over brødet og la det avkjøle, dekket med plastfolie, i minst 8 timer eller opptil 24 timer.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Press kokos jevnt inn i brødet. Stek i øverste del av ovnen til gjennomstekt og gyllent, ca. 30 til 35 minutter.
- 3I mellomtiden, kok opp ananasjuice og brunt sukker over middels varme, mens du rører. Tilsett ananasbiter og kok opp under omrøring, deretter la det småkoke over middels høy varme, med jevne mellomrom, i 10 minutter. Tilsett smør og rom, og la det småkoke under omrøring til smøret er smeltet. Hold det varmt, dekket og uten varme.
- 4Server fransk toast med varm ananas-romsaus.