
Ganske kjapt potetgrateng
oppskrift på en rask og enkel potetgrateng som passer til alle anledninger. perfekt for en smakfull og tilfredsstillende middag eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 ounces Gruyère- eller Comté-ost
- 4 store Yukon Gold-poteter, skrelte
- 1 1/2 kopper fløteblanding (halv og halv)
- 1 stor hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 3/4 teskje salt
- 1 klype nyrevet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en 8x8 tommers bakeform.
- 2Monter en food processor med riveskive og bruk den til å rive osten. Overfør osten til en liten bolle. Monter food processoren med skiveskive og bruk den til å skjære potetene i skiver.
- 3Legg potetene i en stor kjele sammen med halvparten og halvparten, hvitløk, salt og muskatnøtt; rør forsiktig for å blande. Kok opp på middels høy varme, og rør av og til. La det småkoke forsiktig, og rør ofte med en varmebestandig slikkepott for å forhindre at det brenner seg fast, til halvparten har redusert og det dekker potetene tykt, omtrent 8 minutter.
- 4Skje blandingen over den forberedte bakeformen. Jevn ut toppen og strø jevnt over osten.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til potetene er møre når de stikkes med en kniv, og toppen er gyllenbrun, ca. 25 til 30 minutter. La den stå i 5 til 10 minutter før servering.