Ganske kjapt potetgrateng

Ganske kjapt potetgrateng

oppskrift på en rask og enkel potetgrateng som passer til alle anledninger. perfekt for en smakfull og tilfredsstillende middag eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ounces Gruyère- eller Comté-ost
  • 4 store Yukon Gold-poteter, skrelte
  • 1 1/2 kopper fløteblanding (halv og halv)
  • 1 stor hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 3/4 teskje salt
  • 1 klype nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en 8x8 tommers bakeform.
  2. 2Monter en food processor med riveskive og bruk den til å rive osten. Overfør osten til en liten bolle. Monter food processoren med skiveskive og bruk den til å skjære potetene i skiver.
  3. 3Legg potetene i en stor kjele sammen med halvparten og halvparten, hvitløk, salt og muskatnøtt; rør forsiktig for å blande. Kok opp på middels høy varme, og rør av og til. La det småkoke forsiktig, og rør ofte med en varmebestandig slikkepott for å forhindre at det brenner seg fast, til halvparten har redusert og det dekker potetene tykt, omtrent 8 minutter.
  4. 4Skje blandingen over den forberedte bakeformen. Jevn ut toppen og strø jevnt over osten.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til potetene er møre når de stikkes med en kniv, og toppen er gyllenbrun, ca. 25 til 30 minutter. La den stå i 5 til 10 minutter før servering.