
Grillet kyllinglår og marinade
Lær hvordan du lager saftige grillet kyllinglår med en smakfull marinade. Perfekt til sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,5 dl eddik
- 0,5 dl vegetabilsk olje
- 2 egg
- 2 ss salt
- 3 1/2 ts krydderblanding til fjærfe
- 3/4 ts malt svart pepper
- 4 kyllinglår
Fremgangsmåte
- 1Visp eddik, olje, egg, salt, fuglegryte og svart pepper sammen i en stor bolle til marinaden er godt blandet; tilsett kylling. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet, i 8 timer eller over natten.
- 2Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
- 3Ta kyllingen ut av marinaden, og spar på marinaden; legg kyllingen på grillen. Grill kyllingen, snu og pensle med den gjenværende marinaden, til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, i 10 til 15 minutter per side. En hurtigtermometer som settes inn nær beinet bør vise 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).