
Tørrsaltskåret røkt laks
Lær hvordan du lager perfekt tørrsaltet og røkt laks med vår enkle oppskrift. Ideell for forretter og helgekos. Enkel å følge, flott resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper brunt sukker, delt
- 1 kopp kosher-salt
- 1,36 kilo laksefileter
- 1/2 kopp honning
- 2 (12 flytende unser) bokser eller flasker med kullsyreholdig drikke med cola-smak (for eksempel Coca-Cola®) (valgfritt)
- 3 kopper treflis, bløtlagt
Fremgangsmåte
- 1Bland 1 kopp brunt sukker og kosher salt i en liten bolle.
- 2Fordel et tynt lag av brunt sukkerblanding i bunnen av en 23 cm lang bakeform.
- 3Arranger 2 til 3 laksefileter oppå; dekk med noe av brunt sukkerblandingen.
- 4Gjenta lagene til alle laksefiletene er dekket.
- 5Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 8 timer til over natten.
- 6Forvarm en røyker til 91 grader Celsius (195 grader Fahrenheit) i henhold til produsentens instruksjoner.
- 7Skyll av brunt sukkerblandingen fra laksefiletene.
- 8Pensle filetene lett med honning og strø resten av den halve koppen brunt sukker på toppen.
- 9Hell en kullsyreholdig drikke i vannpannen på røyken; tilsett vann opp til 2,5 cm fra toppen.
- 10Plasser halvparten av trekullbitene rundt kanten av den varme kullgrillen.
- 11Legg laksefiletene på røykerstativene.
- 12Røyk laksefiletene, og tilsett mer trekull om nødvendig, til en hurtigtermometer som settes inn i midten viser 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit), ca. 2 timer.
- 13Avkjøl før servering, minst 15 minutter.