Hello Fresh Mobile Banner
Tørrsaltskåret røkt laks

Tørrsaltskåret røkt laks

Lær hvordan du lager perfekt tørrsaltet og røkt laks med vår enkle oppskrift. Ideell for forretter og helgekos. Enkel å følge, flott resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper brunt sukker, delt
  • 1 kopp kosher-salt
  • 1,36 kilo laksefileter
  • 1/2 kopp honning
  • 2 (12 flytende unser) bokser eller flasker med kullsyreholdig drikke med cola-smak (for eksempel Coca-Cola®) (valgfritt)
  • 3 kopper treflis, bløtlagt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 1 kopp brunt sukker og kosher salt i en liten bolle.
  2. 2Fordel et tynt lag av brunt sukkerblanding i bunnen av en 23 cm lang bakeform.
  3. 3Arranger 2 til 3 laksefileter oppå; dekk med noe av brunt sukkerblandingen.
  4. 4Gjenta lagene til alle laksefiletene er dekket.
  5. 5Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 8 timer til over natten.
  6. 6Forvarm en røyker til 91 grader Celsius (195 grader Fahrenheit) i henhold til produsentens instruksjoner.
  7. 7Skyll av brunt sukkerblandingen fra laksefiletene.
  8. 8Pensle filetene lett med honning og strø resten av den halve koppen brunt sukker på toppen.
  9. 9Hell en kullsyreholdig drikke i vannpannen på røyken; tilsett vann opp til 2,5 cm fra toppen.
  10. 10Plasser halvparten av trekullbitene rundt kanten av den varme kullgrillen.
  11. 11Legg laksefiletene på røykerstativene.
  12. 12Røyk laksefiletene, og tilsett mer trekull om nødvendig, til en hurtigtermometer som settes inn i midten viser 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit), ca. 2 timer.
  13. 13Avkjøl før servering, minst 15 minutter.