Kyllingleverpaté med currants
Lær hvordan du lager en deilig kyllingleverpaté med currants. Perfekt for forrett eller påsmurt brød. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp tørkede currants
- 2 spiseskjeer brandybasert appelsinlikør (som Grand Marnier®)
- 1 kopp smør, delt
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 900 gram kyllinglever, renset
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 teskje tørket timian
- 1/2 teskje malt allehånde
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg currants i en liten bolle; dekk med appelsinlikør. La det trekke til de er oppblåste, ca. 1 time.
- 2Smelt 1/4 kopp smør i en stor stekepanne over middels varme. Kok opp og rør inn løk og hvitløk i det varme smøret til de er myke, ca. 1 minutt. Tilsett kyllinglever; kok opp og rør til de ikke lenger er rosa i midten, 5 til 8 minutter.
- 3Legg igjen 3/4 kopp smør, kyllinglever, fløte, timian og allehånde i en food processor; kjør til det er jevnt. Overfør til en bolle og rør inn currants og appelsinlikør. Krydre patéen med salt og pepper.
- 4Fordel patéen i små ramekiner. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 3 timer.