Soppkapsel- og chorizoburger

Soppkapsel- og chorizoburger

Lær hvordan du lager en smakfull mushroom cap chorizo burger, perfekt for en rask og velsmakende hovedrett. Enkelt og godt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 store portobellobeter, fjernet stilk
  • 2. 1 spiseskje vegetabilsk olje, eller mer etter behov
  • 3. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 4. 450 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 5. 450 gram chorizopølse
  • 6. 1/2 løk, hakket
  • 7. 4 skiver kokt bacon, hakket
  • 8. 1 egg
  • 9. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 10. 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 11. 1/2 teskje salt
  • 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 14. 1/2 teskje løkpulver
  • 15. 1/2 teskje chilipulver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 22. Skrap ut gjellene fra hver sopp. Pensle olivenolje over hver sopp (bunn og topp) og krydre med salt og pepper. Legg soppen med gjellene opp på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til de er møre, ca. 7 minutter.
  4. 44. Bland sammen kjøttdeig, chorizo, løk, bacon, egg, hvitløk, koriander, 1/2 teskje salt, 1/2 teskje svart pepper, hvitløkspulver, løkpulver og chilipulver i en stor bolle, bare til det er godt blandet; form til 8 burgere. Legg en burger på hver sopp.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen til burgerne er gjennomstekte, ca. 20 minutter. En steketermometer som er satt inn i midten, bør vise minst 70 grader C (160 grader F).