
Soppkapsel- og chorizoburger
Lær hvordan du lager en smakfull mushroom cap chorizo burger, perfekt for en rask og velsmakende hovedrett. Enkelt og godt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 store portobellobeter, fjernet stilk
- 2. 1 spiseskje vegetabilsk olje, eller mer etter behov
- 3. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 450 gram storfekjøtt, karbonadedeig
- 5. 450 gram chorizopølse
- 6. 1/2 løk, hakket
- 7. 4 skiver kokt bacon, hakket
- 8. 1 egg
- 9. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 10. 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 11. 1/2 teskje salt
- 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 1/2 teskje hvitløkspulver
- 14. 1/2 teskje løkpulver
- 15. 1/2 teskje chilipulver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 22. Skrap ut gjellene fra hver sopp. Pensle olivenolje over hver sopp (bunn og topp) og krydre med salt og pepper. Legg soppen med gjellene opp på et bakepapirkledd stekebrett.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til de er møre, ca. 7 minutter.
- 44. Bland sammen kjøttdeig, chorizo, løk, bacon, egg, hvitløk, koriander, 1/2 teskje salt, 1/2 teskje svart pepper, hvitløkspulver, løkpulver og chilipulver i en stor bolle, bare til det er godt blandet; form til 8 burgere. Legg en burger på hver sopp.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til burgerne er gjennomstekte, ca. 20 minutter. En steketermometer som er satt inn i midten, bør vise minst 70 grader C (160 grader F).




