
Hjemmelaget Hainanese kyllingris
oppskrift på hjemmelaget hainanese kyllingris. lær hvordan du lager denne smakfulle retten hjemme med våre enkle steg-for-steg instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ts salt, delt
- 2. 1 hel kylling
- 3. 5 fedd hvitløk, knust
- 4. 20 skiver fersk ingefær, delt
- 5. 2 vårløk, kuttet i 5 cm lange biter
- 6. 3 ss sesamolje, delt
- 7. 2 ¾ kopper hvit ris
- 8. 2 pandanblader
Fremgangsmåte
- 11. Gni omtrent 1 teskje salt over hele kyllingen.
- 22. Fyll en stor kjele med vann; tilsett hvitløk, 15 skiver ingefær, vårløksstengler og 1 spiseskje sesamolje. Kok opp væsken. Senk forsiktig kyllingen ned i kjelen. La væsken koke opp igjen, skru ned varmen, og la det småkoke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 30 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 74 grader Celsius. Ta kyllingen opp av kjelen og overfør den til en bolle med isvann, og spar kyllingkraften.
- 33. Bland 3 kopper kyllingkraft, ris, 2 spiseskjeer sesamolje, pandanblader og 1 teskje salt i en riskoker; kok etter produsentens anvisninger til risen er mør.
- 44. Server risen sammen med kyllingen.




