Hjemmelaget Hainanese kyllingris

Hjemmelaget Hainanese kyllingris

oppskrift på hjemmelaget hainanese kyllingris. lær hvordan du lager denne smakfulle retten hjemme med våre enkle steg-for-steg instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ts salt, delt
  • 2. 1 hel kylling
  • 3. 5 fedd hvitløk, knust
  • 4. 20 skiver fersk ingefær, delt
  • 5. 2 vårløk, kuttet i 5 cm lange biter
  • 6. 3 ss sesamolje, delt
  • 7. 2 ¾ kopper hvit ris
  • 8. 2 pandanblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Gni omtrent 1 teskje salt over hele kyllingen.
  2. 22. Fyll en stor kjele med vann; tilsett hvitløk, 15 skiver ingefær, vårløksstengler og 1 spiseskje sesamolje. Kok opp væsken. Senk forsiktig kyllingen ned i kjelen. La væsken koke opp igjen, skru ned varmen, og la det småkoke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 30 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 74 grader Celsius. Ta kyllingen opp av kjelen og overfør den til en bolle med isvann, og spar kyllingkraften.
  3. 33. Bland 3 kopper kyllingkraft, ris, 2 spiseskjeer sesamolje, pandanblader og 1 teskje salt i en riskoker; kok etter produsentens anvisninger til risen er mør.
  4. 44. Server risen sammen med kyllingen.