Hello Fresh Mobile Banner
Veganske søtpotetkjeks

Veganske søtpotetkjeks

Lær hvordan du lager deilige veganske søtpotetkjeks. En enkel oppskrift som passer til frokost, snacks eller dessert. Perfekt for helårshaging!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1 søtpotet
  • 1/2 kopp hvitt fullkornsmel
  • 1/2 kopp fullkornsmel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 2 teskjeer hvitt sukker
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 1/4 kopp cashewmelk, eller mer etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Prikk søtpoteten over hele med en gaffel. Stek den i mikrobølgeovnen på høy effekt i 2-minutters intervaller til den er mør, snu den halvveis gjennom, i 8 til 10 minutter. La søtpoteten avkjøle til den er lett å håndtere.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 3Bland hvitt fullkornsmel, vanlig fullkornsmel, bakepulver, sukker, natron, salt og kanel i en stor bolle. Kutt inn kokosolje med en kakespade eller gaffel til blandingen har konsistens som erter.
  4. 4Skrell søtpoteten og mos den grovt med en gaffel. Mål opp ¾ kopp most søtpotet og bland den inn i melblandingen. Hell i cashew-melk og bland til deigen akkurat er klebrig.
  5. 5Dryss litt mel på en flat arbeidsflate. Vend ut deigen og kna den 5 til 6 ganger for å samle den. Kjevl ut til en tykkelse på ca. 1/2 tomme. Skjær ut sirkler med en utstikker eller et glass. Plasser dem med 1 tomme mellomrom på det forberedte bakepapiret.
  6. 6Stek kjeksene i den forvarmede ovnen til bunnen er gyllenbrun, ca. 12 til 16 minutter.