
Veganske søtpotetkjeks
Lær hvordan du lager deilige veganske søtpotetkjeks. En enkel oppskrift som passer til frokost, snacks eller dessert. Perfekt for helårshaging!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1 søtpotet
- 1/2 kopp hvitt fullkornsmel
- 1/2 kopp fullkornsmel
- 1 spiseskje bakepulver
- 2 teskjeer hvitt sukker
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt kanel
- 2 spiseskjeer kokosolje
- 1/4 kopp cashewmelk, eller mer etter behov
Fremgangsmåte
- 1Prikk søtpoteten over hele med en gaffel. Stek den i mikrobølgeovnen på høy effekt i 2-minutters intervaller til den er mør, snu den halvveis gjennom, i 8 til 10 minutter. La søtpoteten avkjøle til den er lett å håndtere.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Bland hvitt fullkornsmel, vanlig fullkornsmel, bakepulver, sukker, natron, salt og kanel i en stor bolle. Kutt inn kokosolje med en kakespade eller gaffel til blandingen har konsistens som erter.
- 4Skrell søtpoteten og mos den grovt med en gaffel. Mål opp ¾ kopp most søtpotet og bland den inn i melblandingen. Hell i cashew-melk og bland til deigen akkurat er klebrig.
- 5Dryss litt mel på en flat arbeidsflate. Vend ut deigen og kna den 5 til 6 ganger for å samle den. Kjevl ut til en tykkelse på ca. 1/2 tomme. Skjær ut sirkler med en utstikker eller et glass. Plasser dem med 1 tomme mellomrom på det forberedte bakepapiret.
- 6Stek kjeksene i den forvarmede ovnen til bunnen er gyllenbrun, ca. 12 til 16 minutter.