
Veganske sjokolade- og mandelsmørkjeks
oppskrift på deilige veganske sjokolade- og mandelbutterkaker som er enkle å lage. perfekt som sunn snacks eller dessert for veganere og sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp mandelsmør
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 2/3 kopp fettstoff
- 1/3 kopp vegansk margarin
- 1 overmoden banan, most
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 spiseskje vann, eller etter behov (valgfritt)
- 85 gram mørk sjokolade, hakket
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 36 hele, skoldete mandler (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Bland mandelsmør, brunt sukker, kortning og margarin i en bolle til det er kremaktig. Rør inn most banan.
- 3Bland mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Rør det inn i mandelsmørblandingen. Rør inn vann hvis deigen virker for tykk. Vend inn mørk sjokolade.
- 4Hell hvitt sukker på en flat tallerken. Form deigen til 2,5 cm store kuler og rull dem i sukkeret. Plasser dem med 5 cm mellomrom på bakepapirkledde stekebrett; trykk dem flate med en gaffel. Topp hver kjeks med en mandel.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til de er lett gyldne, ca. 10 minutter. Avkjøl på stekebrettet i 5 minutter før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt.