Hello Fresh Mobile Banner
Veganske sjokolade- og mandelsmørkjeks

Veganske sjokolade- og mandelsmørkjeks

oppskrift på deilige veganske sjokolade- og mandelbutterkaker som er enkle å lage. perfekt som sunn snacks eller dessert for veganere og sjokoladeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp mandelsmør
  • 1 kopp pakket brunt sukker
  • 2/3 kopp fettstoff
  • 1/3 kopp vegansk margarin
  • 1 overmoden banan, most
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1 spiseskje vann, eller etter behov (valgfritt)
  • 85 gram mørk sjokolade, hakket
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 36 hele, skoldete mandler (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland mandelsmør, brunt sukker, kortning og margarin i en bolle til det er kremaktig. Rør inn most banan.
  3. 3Bland mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Rør det inn i mandelsmørblandingen. Rør inn vann hvis deigen virker for tykk. Vend inn mørk sjokolade.
  4. 4Hell hvitt sukker på en flat tallerken. Form deigen til 2,5 cm store kuler og rull dem i sukkeret. Plasser dem med 5 cm mellomrom på bakepapirkledde stekebrett; trykk dem flate med en gaffel. Topp hver kjeks med en mandel.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til de er lett gyldne, ca. 10 minutter. Avkjøl på stekebrettet i 5 minutter før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt.