
Indisk-inspirert "Chettinad" kylling
Lær hvordan du lager den smakfulle indiske chettinad chicken. En krydret og aromatisk rett som er perfekt for middagen. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kyllinglår, eller mer etter smak
- 1/2 teskje malt gurkemeie
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje chilipulver
- salt etter smak
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/2 løk, hakket
- 2 tørkede røde chilipepper, eller mer etter smak
- 1 teskje rensede, delte gråbønner (toor dal)
- 1/2 teskje hele fenegreekfrø
- 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Bland kyllinglår, gurkemeie, spisskummen, chilipulver og salt i en stor bolle; rør godt slik at det blir jevnt dekket. Dekk til med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i omtrent 15 minutter.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, chilipepper, splittede erter og fenegreekfrø; kok og rør til det begynner å dufte, ca. 3 minutter. Tilsett kylling; stek til den er brunet, ca. 5 minutter på hver side. Skru ned varmen og rør inn vann. Skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen og la det småkoke til smakene har blandet seg, ca. 7 minutter.