Smakte stekt blomkål med søt og sur saus

Smakte stekt blomkål med søt og sur saus

Lær hvordan du lager en deilig og enkel stekt blomkål med søt og sur saus. Perfekt som forrett eller snacks for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Fritert blomkål:
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp vann
  • 1 egg
  • 1 teskje lys soyasaus, eller etter smak
  • 1 klype salt, etter smak
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 1/2 blomkålhode, delt i små buketter
  • Søt og sur saus:
  • 1 boks (ca. 225 gram) ananasbiter i juice
  • 1/2 kopp tomatsaus
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 teskje maisstivelse

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk eggehvite, vann og egg sammen i en bolle for å lage røren. Rør inn soyasaus og salt.
  2. 2Varm opp olje til en dybde på ca. 1/2 tomme i en dypfryer eller stor kjele. Dypp blomkålen i røren og stek i den varme oljen til den er lett brunet, ca. 2 til 3 minutter. La renne av på kjøkkenpapir.
  3. 3Bland ananasbiter og juice med tomatsaus i en liten kjele for å lage saus; kok opp.
  4. 4Bland vann og maisstivelse i en liten bolle til det er oppløst. Hell det i sausen og rør til den tykner, ca. 3 til 5 minutter. Server sausen ved siden av den stekte blomkålen.