
Super enkel kremostflan
Lær hvordan du lager en super enkel kremostflan med denne trinnvise oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- Karamell:
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 1/4 kopp vann
- 1 (14 unser) boks søtet kondensert melk
- 1 (12 unser) boks hermetisert melk
- 5 egg
- 1 (8 unser) pakke kremost
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Varm sukker og vann opp i en liten kjele over middels varme, rør av og til, til sukkeret løses opp og danner en lys brun karamell, ca. 8–10 minutter. Hell karamellen i en rund, glassformet ildfast form.
- 3Ha kondensert melk, hermetisert melk, egg, kremost og vaniljeekstrakt i en blender; kjør til en jevn krem. Hell blandingen over karamellisen i ildfastformen.
- 4Sett formen i en dyp stekeplate. Hell i nok vann til å nå omtrent midt på formen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til kremen er stivnet og toppen er lysbrun, ca. 1 time.
- 6Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er kald, 3–4 timer.