
Linse- og bulgursalat
oppskrift på en smakfull og næringsrik lentil- og bulgursalat, perfekt for sommeren. enkel å lage og mettende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Salat:
- 4 kopper kokende vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 1 kopp tørre linser
- 1 kopp bulgur
- 2 kopper kokende vann
- 1 kopp finhakket fersk persille
- 1/2 kopp finhakket søt løk
- Dressing:
- 1/4 kopp kyllingkraft
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje Worcestershire-saus
- 1/2 teskje tørket basilikum
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje salt, eller etter smak
- 1/8 teskje hot pepper-saus (som Tabasco®)
- nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 kopp tynne skiver av vårløk
Fremgangsmåte
- 1Bland 4 kopper kokende vann og buljongterning i en kjele til det er oppløst; tilsett linser og kok opp på middels varme til linser er møre, omtrent 30 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la den stå i 10 minutter. Sil av overflødig vann.
- 2Ha bulgur i en varmebestandig bolle; hell over 2 kopper kokende vann. La bulgur stå til den har absorbert mesteparten av vannet og er myk, ca. 10 minutter. Sil av overflødig vann.
- 3Bland linser, bulgur, løk og persille i en stor bolle.
- 4Bland kyllingbuljong, rødvinseddik, eplesidereddik, sennep, olivenolje, hvitløk, oregano, Worcestershire-saus, basilikum, spisskummen, salt, hot sauce og svart pepper i en krukke. Sett på lokk og rist til dressingen er godt blandet. Hell dressingen over linse- og bulgurblandingen og bland godt; topp med vårløk.