Franske makroner

Franske makroner

Lær hvordan du lager perfekte french macarons med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller som en søt smårett. Enkle steg for å imponere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Macarons:
  • 2. 3 ekstra store eggehviter
  • 3. 1/3 kopp hvitt sukker
  • 4. 1 2/3 kopper melis
  • 5. 1 kopp mandelmel
  • 6. 1 klype salt
  • 7. Smørkremfyll:
  • 8. 1/2 kopp smør, myknet
  • 9. 2/3 kopp melis
  • 10. 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 150 grader C (300 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 22. Pisk eggehvitene i en glass-, metall- eller keramikkbolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det blir skummende, ca. 30 sekunder. Tilsett hvitt sukker og fortsett å piske til det dannes stive topper som står opp når bollen snus opp ned, ca. 5 minutter.
  3. 33. Sikt sammen 1 2/3 kopper melis, mandelmel og salt to ganger. Vend det inn i eggehvitene til røren er kremaktig og faller sakte av slikkepotten når den løftes, ca. 50 vendinger med en slikkepott. Overfør røren til en sprøytepose med rund tipp.
  4. 44. Sprøyt ut røren på bakepapiret i sirkulære former med en diameter på ca. 2,5 cm (1 tomme). Bank bakeplaten mot benken ca. 10 ganger for å slippe ut eventuelle luftbobler.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen i 9 minutter. Roter bakeplaten og fortsett å steke til macaronsene er blanke og har hevet seg litt, og dannet "føtter", i ca. 9 minutter til. Ta av bakepapiret og la macaronsene avkjøle helt, ca. 30 minutter.
  6. 66. Pisk smør, 2/3 kopp melis og vaniljeekstrakt med en elektrisk mikser til det er kremaktig og tykt, ca. 10 minutter. Overfør fyllet til en sprøytepose med rund tipp.
  7. 77. Sprøyt en liten mengde fyll på midten av en macaron; legg en annen macaron oppå og trykk forsiktig for å sette fyllet mellom de to.