
Franske makroner
Lær hvordan du lager perfekte french macarons med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller som en søt smårett. Enkle steg for å imponere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. Macarons:
- 2. 3 ekstra store eggehviter
- 3. 1/3 kopp hvitt sukker
- 4. 1 2/3 kopper melis
- 5. 1 kopp mandelmel
- 6. 1 klype salt
- 7. Smørkremfyll:
- 8. 1/2 kopp smør, myknet
- 9. 2/3 kopp melis
- 10. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150 grader C (300 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 22. Pisk eggehvitene i en glass-, metall- eller keramikkbolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det blir skummende, ca. 30 sekunder. Tilsett hvitt sukker og fortsett å piske til det dannes stive topper som står opp når bollen snus opp ned, ca. 5 minutter.
- 33. Sikt sammen 1 2/3 kopper melis, mandelmel og salt to ganger. Vend det inn i eggehvitene til røren er kremaktig og faller sakte av slikkepotten når den løftes, ca. 50 vendinger med en slikkepott. Overfør røren til en sprøytepose med rund tipp.
- 44. Sprøyt ut røren på bakepapiret i sirkulære former med en diameter på ca. 2,5 cm (1 tomme). Bank bakeplaten mot benken ca. 10 ganger for å slippe ut eventuelle luftbobler.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen i 9 minutter. Roter bakeplaten og fortsett å steke til macaronsene er blanke og har hevet seg litt, og dannet "føtter", i ca. 9 minutter til. Ta av bakepapiret og la macaronsene avkjøle helt, ca. 30 minutter.
- 66. Pisk smør, 2/3 kopp melis og vaniljeekstrakt med en elektrisk mikser til det er kremaktig og tykt, ca. 10 minutter. Overfør fyllet til en sprøytepose med rund tipp.
- 77. Sprøyt en liten mengde fyll på midten av en macaron; legg en annen macaron oppå og trykk forsiktig for å sette fyllet mellom de to.