
Elaines spesielle sukkerfrie granola
oppskrift på elaines no-sukker granola som er perfekt for en sunn frokost. enkelt å lage uten tilsatt sukker, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 2 kopper solsikkefrø
- 2. 2 kopper hasselnøtter
- 3. 8 kopper havregryn
- 4. 2 kopper fullkornsmel
- 5. 1 ½ spiseskje malt kanel
- 6. 1 ½ teskje salt
- 7. ¾ kopp honning
- 8. ½ kopp smør
- 9. ¼ kopp sorghumsirup
- 10. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Legg to bakepapirkledde stekeplater med bakepapir.
- 22. Fordel solsikkefrø på én bakeplate. Fordel hasselnøtter på den andre bakeplaten.
- 33. Rist solsikkefrø og hasselnøtter i den forvarmede ovnen til de begynner å bli gyldne og dufter, ca. 10 til 15 minutter. Hakk hasselnøttene i mindre biter.
- 44. Bland solsikkefrø, hasselnøtter, havregryn, mel, kanel og salt i en stor bolle.
- 55. Rør honning, smør, sorghumsirup og vaniljeekstrakt sammen i en kjele. Kok opp over middels varme til smøret er smeltet og blandingen bobler, ca. 3 til 5 minutter. Hell over havregrynblandingen og rør godt for å blande. Fordel granola jevnt på bakeplatene.
- 66. Stek én bakeplate av gangen i den forvarmede ovnen til granolaen er gyllen, ca. 9 minutter. Ta ut av ovnen, rør om, og fortsett å steke i ca. 9 minutter til. Gjenta med den andre bakeplaten.