Kale og hvitløksstuing
oppskrift på sautert kale med hvitløk, perfekt som sunn forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 skiver bacon
- 1 løk, hakket
- 1 bunt grønnkål, stilket og hakket
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 2 unser cashewnøtter, eller etter smak
- 1 teskje riseddik, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg bacon i en stor stekepanne og kok opp over middels høy varme, vend av og til, til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. La baconet renne av på kjøkkenpapir, og sett til side 1 spiseskje baconfett i pannen.
- 2Kok og rør løk i baconfettet over middels varme til den er myk, 5 til 10 minutter. Tilsett grønnkål; kok og rør til den er litt visnet, 2 til 3 minutter. Rør inn hvitløk i grønnkålblandingen og kok til hvitløken er duftende, ca. 1 minutt.
- 3Overfør grønnkålblandingen til en serveringsskål; smuldre baconet, dryss over cashewnøtter, og hell over riseddik.