
Tofu stekegryte med peanøttsaus (vegansk)
oppskrift på en smakfull vegansk tofu stir-fry med kremet peanotsaus. enkel å lage, perfekt for en sunn og rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (14 unse) boks lett kokosmelk
- 2. 1/4 kopp peanøttsmør
- 3. 2 spiseskjeer soyasaus
- 4. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 5. 1 spiseskje limesaft
- 6. 1 teskje srirachasaus
- 7. 1/2 teskje malt chilipepper
- 8. 1 spiseskje olivenolje
- 9. 2 gulrøtter, i terninger
- 10. 1 rød paprika, i terninger
- 11. 1 (14 unse) pakke fast tofu, avrent og skåret i 1-tommers terninger
- 12. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 13. 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 14. 4 kopper babyspinat
- 15. 1 1/2 kopper kokt brunt ris
Fremgangsmåte
- 11. Visp kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus, brunt sukker, limesaft, srirachasaus og malt chili i en bolle til en jevn saus dannes.
- 22. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett gulrøtter og rød paprika; stek til de akkurat er møre, 1 til 2 minutter. Tilsett tofu; stek til den er lett brunet, omtrent 4 minutter på hver side. Tilsett hvitløk og ingefær; kok og rør til det dufter godt, ca. 30 sekunder.
- 33. Hell sausen i pannen; rør for å dekke tofu, gulrøtter og paprika. Kok til smakene har blandet seg, ca. 5 minutter. Skru ned varmen til lav; rør inn spinat, en kopp av gangen, til den faller sammen. Server over brun ris.