Grillet tunfisk med mojo

Grillet tunfisk med mojo

lær hvordan du lager smakfull grillet tunfisk med mojo. perfekt for sommermiddager og sunn matglede. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 liten fersk jalapeño eller serranos chili
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til grilling
  • En håndfull fersk koriander, grovhakket
  • Saften av 4 lime
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 (340 gram) tunfisksteiker (ca. 3,2 cm tykk)
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • Dampede grønne bønner, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en utendørsgrill eller en stekeplate med grillpanne på middels høy varme.
  2. 2Del chilien på langs, fjern stilken, og skrap ut frøene. (For maksimal varme, fjern ikke frøene.) Skjær chilien i tynne skiver og sett til side.
  3. 3Rør hvitløk og olivenolje sammen i en middels mikrobølgeovnsikker bolle, dekk løst med plastfolie, og varm opp i mikrobølgeovnen på HØY i ca. 2 minutter til hvitløken er myk og aromatisk. Rør inn chili, limesaft, koriander og 1 teskje salt i den varme oljen. La mojoen avkjøle seg til den skal brukes.
  4. 4Pensle tunfiskstykkene med olivenolje og krydre rikelig med ca. 1/2 teskje salt og svart pepper, etter smak. Grill, snu en gang, til det er tydelige grillmerker, 3 til 5 minutter per side for medium-rare eller 4 til 6 minutter for medium-well. La hvile i 5 minutter.
  5. 5Skjær hver tunfiskbiff i to, fordel på tallerkener, og drypp litt mojo over. Server med grønne bønner og eventuelt resten av sausen ved siden av.