
Grillet tunfisk med mojo
lær hvordan du lager smakfull grillet tunfisk med mojo. perfekt for sommermiddager og sunn matglede. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 liten fersk jalapeño eller serranos chili
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til grilling
- En håndfull fersk koriander, grovhakket
- Saften av 4 lime
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 (340 gram) tunfisksteiker (ca. 3,2 cm tykk)
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- Dampede grønne bønner, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en utendørsgrill eller en stekeplate med grillpanne på middels høy varme.
- 2Del chilien på langs, fjern stilken, og skrap ut frøene. (For maksimal varme, fjern ikke frøene.) Skjær chilien i tynne skiver og sett til side.
- 3Rør hvitløk og olivenolje sammen i en middels mikrobølgeovnsikker bolle, dekk løst med plastfolie, og varm opp i mikrobølgeovnen på HØY i ca. 2 minutter til hvitløken er myk og aromatisk. Rør inn chili, limesaft, koriander og 1 teskje salt i den varme oljen. La mojoen avkjøle seg til den skal brukes.
- 4Pensle tunfiskstykkene med olivenolje og krydre rikelig med ca. 1/2 teskje salt og svart pepper, etter smak. Grill, snu en gang, til det er tydelige grillmerker, 3 til 5 minutter per side for medium-rare eller 4 til 6 minutter for medium-well. La hvile i 5 minutter.
- 5Skjær hver tunfiskbiff i to, fordel på tallerkener, og drypp litt mojo over. Server med grønne bønner og eventuelt resten av sausen ved siden av.