
Kylling og paprika med løkkonfitte
Lær hvordan du lager saftig kylling med paprika og løkconfit i denne enkle oppskriften. Perfekt til middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp olivenolje pluss 7 spiseskjeer
- 2. 2 mellomstore løk, tynne skiver
- 3. 2 røde paprika, svært tynne skiver
- 4. 1 gul paprika, svært tynne skiver
- 5. 6 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1 spiseskje fersk timian, hakket
- 7. 1 spiseskje sukker
- 8. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 9. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 10. 3/4 kopp hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 3/4 kopp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sautér i 3 minutter. Tilsett alle paprika, hvitløk, timian og sukker; sautér i 5 minutter. Reduser varmen til middels lav. Dekk til og kok til grønnsakene er veldig myke, rør av og til, i omtrent 15 minutter til. Sil av confiten og avkjøl; kast kokeoljen. Krydre etter smak med salt og pepper. Mos 1/2 kopp paprika blandture, sitronsaft og 5 spiseskjeer olivenolje i en blender til det er jevnt. Krydre sausen etter smak med salt og pepper. (Paprika confit og saus kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar separat og i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend den i mel; rist av overflødig. Sautér kyllingen i pannen til den er gyllen, ca. 1 minutt per side. Overfør pannen til ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, og snu den én gang, ca. 12 minutter. I mellomtiden, varm opp paprika confiten igjen over middels varme. Rør sausen forsiktig over lav varme til den er gjennomvarmet. Fordel paprika confiten på 4 tallerkener. Skjær kyllingen diagonalt i skiver og legg den oppå paprikaen. Drypp sausen rundt kyllingen og server.
- 2Varm opp 3/4 kopp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sautér i 3 minutter. Tilsett alle paprika, hvitløk, timian og sukker; sautér i 5 minutter. Reduser varmen til middels lav. Dekk til og kok til grønnsakene er veldig myke, rør av og til, i omtrent 15 minutter til. Sil av confiten og avkjøl; kast kokeoljen. Krydre etter smak med salt og pepper.
- 3Mos 1/2 kopp paprika blandture, sitronsaft og 5 spiseskjeer olivenolje i en blender til det er jevnt. Krydre sausen etter smak med salt og pepper. (Paprika confit og saus kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar separat og i kjøleskap.)
- 4Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend den i mel; rist av overflødig. Sautér kyllingen i pannen til den er gyllen, ca. 1 minutt per side. Overfør pannen til ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, og snu den én gang, ca. 12 minutter.
- 5I mellomtiden, varm opp paprika confiten igjen over middels varme. Rør forsiktig sausen over lav varme til den er gjennomvarmet. Fordel paprika confiten på 4 tallerkener.
- 6Skjær kyllingen diagonalt i skiver og legg den oppå paprikaen. Drypp sausen rundt kyllingen og server.