Kylling og paprika med løkkonfitte

Kylling og paprika med løkkonfitte

Lær hvordan du lager saftig kylling med paprika og løkconfit i denne enkle oppskriften. Perfekt til middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp olivenolje pluss 7 spiseskjeer
  • 2. 2 mellomstore løk, tynne skiver
  • 3. 2 røde paprika, svært tynne skiver
  • 4. 1 gul paprika, svært tynne skiver
  • 5. 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1 spiseskje fersk timian, hakket
  • 7. 1 spiseskje sukker
  • 8. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 9. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 10. 3/4 kopp hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 3/4 kopp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sautér i 3 minutter. Tilsett alle paprika, hvitløk, timian og sukker; sautér i 5 minutter. Reduser varmen til middels lav. Dekk til og kok til grønnsakene er veldig myke, rør av og til, i omtrent 15 minutter til. Sil av confiten og avkjøl; kast kokeoljen. Krydre etter smak med salt og pepper. Mos 1/2 kopp paprika blandture, sitronsaft og 5 spiseskjeer olivenolje i en blender til det er jevnt. Krydre sausen etter smak med salt og pepper. (Paprika confit og saus kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar separat og i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend den i mel; rist av overflødig. Sautér kyllingen i pannen til den er gyllen, ca. 1 minutt per side. Overfør pannen til ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, og snu den én gang, ca. 12 minutter. I mellomtiden, varm opp paprika confiten igjen over middels varme. Rør sausen forsiktig over lav varme til den er gjennomvarmet. Fordel paprika confiten på 4 tallerkener. Skjær kyllingen diagonalt i skiver og legg den oppå paprikaen. Drypp sausen rundt kyllingen og server.
  2. 2Varm opp 3/4 kopp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sautér i 3 minutter. Tilsett alle paprika, hvitløk, timian og sukker; sautér i 5 minutter. Reduser varmen til middels lav. Dekk til og kok til grønnsakene er veldig myke, rør av og til, i omtrent 15 minutter til. Sil av confiten og avkjøl; kast kokeoljen. Krydre etter smak med salt og pepper.
  3. 3Mos 1/2 kopp paprika blandture, sitronsaft og 5 spiseskjeer olivenolje i en blender til det er jevnt. Krydre sausen etter smak med salt og pepper. (Paprika confit og saus kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar separat og i kjøleskap.)
  4. 4Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend den i mel; rist av overflødig. Sautér kyllingen i pannen til den er gyllen, ca. 1 minutt per side. Overfør pannen til ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, og snu den én gang, ca. 12 minutter.
  5. 5I mellomtiden, varm opp paprika confiten igjen over middels varme. Rør forsiktig sausen over lav varme til den er gjennomvarmet. Fordel paprika confiten på 4 tallerkener.
  6. 6Skjær kyllingen diagonalt i skiver og legg den oppå paprikaen. Drypp sausen rundt kyllingen og server.