Zucchini- og paprikaenchiladas med to salsas
Lær å lage deilige zucchini og rød paprika enchiladas med to smakfulle salsaer. En enkel og sunn oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor hvit løk, kuttet på tvers i 1/2-tommers tykke skiver
- 2 røde paprika, delt i fire
- 3/4 pund middels store zucchini, kuttet på langs i 1/4-tommers tykke skiver
- 12 (6 til 7 tommers) myke mais tortillas
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 6 unser smuldret queso fresco eller ricotta salata
- 1 spiseskje finhakket fersk serranosil, inkludert frø
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 1/3 kopper rå grønne (uten skall) gresskarkjerner (pepitas)
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 2 kopper hakket koriander
- 1 1/2 kopper vann
- 2 mellomstore tomater, hakket
- 1/4 kopp finhakket hvit løk
- 2 teskjeer finhakket fersk serranosil, inkludert frø
- 2 spiseskjeer fersk limesaft
- Pynt: korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Start enchiladas: Forbered en gassgrill for direkte varme koking over middels varme; se Grilling Procedure. Forvarm ovnen til 350°F. Fest hver løkrunde med en trespyd for grilling. Smør grillristen med olje, og grill deretter grønnsakene, dekket, og vend av og til, til de er møre (6 til 8 minutter for paprika og zucchini; 10 til 12 minutter for løk), og overfør dem til en bolle. Pakk tortillas inn i stabler av 6 i folie og varm dem i ovnen, ca. 15 minutter.
- 2Forbered en gassgrill for direkte varme koking over middels varme; se Grilling Procedure.
- 3Forvarm ovnen til 350°F.
- 4Fest hver løkrunde med en trespyd for grilling. Smør grillristen med olje, og grill grønnsakene, dekket, og vend av og til, til de er møre (6 til 8 minutter for paprika og zucchini; 10 til 12 minutter for løk), og overfør dem til en bolle.
- 5Pakk tortillas inn i stabler av 6 i folie og varm dem i ovnen, ca. 15 minutter.
- 6I mellomtiden lager du gresskarkjerner-salsa: Kok chili, hvitløk, spisskummen og gresskarkjerner i olje i en tung 25 cm panne over middels høy varme, og rør om til kjernene popper, 4 til 5 minutter. Overfør 3 spiseskjeer kjerner med en hullsleiv til en bolle og sett til side. Mos de resterende kjernene og oljen sammen med koriander, vann og 1/2 teskje salt i en blender til det er glatt.
- 7Kok chili, hvitløk, spisskummen og gresskarkjerner i olje i en tung 25 cm panne over middels høy varme, og rør om til kjernene popper, 4 til 5 minutter. Overfør 3 spiseskjeer kjerner med en hullsleiv til en bolle og sett til side. Mos de resterende kjernene og oljen sammen med koriander, vann og 1/2 teskje salt i en blender til det er glatt.
- 8Lag tomatsalsa: Rør sammen tomater, løk, chili, limesaft og 1/4 teskje salt.
- 9Rør sammen tomater, løk, chili, limesaft og 1/4 teskje salt.
- 10Monter og stek enchiladas: Kutt grønnsakene i strimler. Smør 2 teskjeer gresskarkjerner-salsa på hver varm tortilla og topp med noe av de grillede grønnsakene, og rull deretter sammen. Varm opp oljen (1/2 kopp) i en tung 30 cm panne over middels høy varme til den skinner. Stek enchiladas, med skjøten ned først, i 2 omganger, og vend en gang, til de er lett brune og gjennomvarme, ca. 2 minutter per batch. Overfør enchiladas til tallerkener, og drypp med resten av gresskarkjerner-salsaen og dryss over de reserverte kjernene og osten. Server med tomatsalsa.
- 11Kutt grønnsakene i strimler. Smør 2 teskjeer gresskarkjerner-salsa på hver varm tortilla og topp med noen av de grillede grønnsakene, og rull deretter sammen. Varm opp oljen (1/2 kopp) i en tung 30 cm panne over middels høy varme til den skinner. Stek enchiladas, med skjøten ned først, i 2 omganger, og vend en gang, til de er lett brune og gjennomvarme, ca. 2 minutter per batch. Overfør enchiladas til tallerkener, og drypp med resten av gresskarkjerner-salsaen og dryss over de reserverte kjernene og osten. Server med tomatsalsa.