Soppgryte med kantarellsaus
Lær hvordan du lager en velsmakende chanterelle sopp gravy med denne enkle oppskriften. Perfekt til kjøttretter og høstmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 1 sjalottløk, finhakket
- 340 gram kantarell, renset og finhakket
- 1/4 kopp instantmel, for eksempel Wondra eller Shake & Blend
- 3 kopper kalkunbuljong
- Koshersalt eller havsalt
- Nykvernet hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1I en kjele på 2 1/2 kvart over middels varme smelter du smøret og sirkler det rundt i kjelen for å dekke bunnen. Tilsett sjalottløken og sautér til den er myk, men ikke brunet, ca. 1 minutt. Tilsett sopp og sautér, rør jevnlig, til soppen blir myk og slipper ut saften, ca. 5 minutter.
- 2I mellomtiden, i en liten bolle eller målekopp, visp sammen melet og 1/2 kopp av kraften til melet er oppløst. Tilsett de resterende 2 1/2 koppene med kraft til soppen i kjelen og la det småkoke. Visp inn melblandingen og la sausen småkoke til den tykner, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og juster krydderet etter behov. Hold sausen varm til den skal serveres.