
Krydret japansk krabbesalat med nudler
oppskrift på en smakfull japansk krabbenudelsalat med krydret saus og friske grønnsaker, perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Dressing:
- 2. 1 spiseskje rødvinseddik
- 3. 1 spiseskje soyasaus, eller mer etter smak
- 4. 1 spiseskje sukker
- 5. 1 ½ teskje mirin (japansk risvin)
- 6. 1 ½ teskje sesamolje
- 7. 1 teskje kinesisk chili-bønnesaus (doubanjiang), eller mer etter smak
- 8. 1 teskje balsamicoeddik
- 9. Salt etter smak
- 10. Salat:
- 11. 4 unser instant ramen-nudler (uten smakspose)
- 12. 4 unser kokt blekksprut, kuttet i bitestore biter (valgfritt)
- 13. ½ agurk, tynne skiver
- 14. ½ rød paprika, skåret i ringer
- 15. 2 unser kokt krabbekjøtt, i biter
- 16. 2 unser bønnespirer
- 17. 2 vårløk, skåret i skiver
- 18. 1 spiseskje ristet nori (sjøgress), smuldret, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Bland rødvinseddik, soyasaus, sukker, mirin, sesamolje, chilibønnesaus og balsamicoeddik i en liten bolle for å lage dressing. Smak til med salt.
- 22. Kok opp en liten kjele med vann. Kok instant-nudler til de er møre, ca. 3 minutter. Sil av vannet og overfør til en stor bolle.
- 33. Bland blekksprut, agurk, rød paprika, krabbekjøtt, bønnespirer og vårløk med nudlene. Tilsett dressingen og bland godt. Fordel på serveringsfat og topp med smuldret nori.





