Krydret japansk krabbesalat med nudler

Krydret japansk krabbesalat med nudler

oppskrift på en smakfull japansk krabbenudelsalat med krydret saus og friske grønnsaker, perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Dressing:
  • 2. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 3. 1 spiseskje soyasaus, eller mer etter smak
  • 4. 1 spiseskje sukker
  • 5. 1 ½ teskje mirin (japansk risvin)
  • 6. 1 ½ teskje sesamolje
  • 7. 1 teskje kinesisk chili-bønnesaus (doubanjiang), eller mer etter smak
  • 8. 1 teskje balsamicoeddik
  • 9. Salt etter smak
  • 10. Salat:
  • 11. 4 unser instant ramen-nudler (uten smakspose)
  • 12. 4 unser kokt blekksprut, kuttet i bitestore biter (valgfritt)
  • 13. ½ agurk, tynne skiver
  • 14. ½ rød paprika, skåret i ringer
  • 15. 2 unser kokt krabbekjøtt, i biter
  • 16. 2 unser bønnespirer
  • 17. 2 vårløk, skåret i skiver
  • 18. 1 spiseskje ristet nori (sjøgress), smuldret, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland rødvinseddik, soyasaus, sukker, mirin, sesamolje, chilibønnesaus og balsamicoeddik i en liten bolle for å lage dressing. Smak til med salt.
  2. 22. Kok opp en liten kjele med vann. Kok instant-nudler til de er møre, ca. 3 minutter. Sil av vannet og overfør til en stor bolle.
  3. 33. Bland blekksprut, agurk, rød paprika, krabbekjøtt, bønnespirer og vårløk med nudlene. Tilsett dressingen og bland godt. Fordel på serveringsfat og topp med smuldret nori.