Asiatisk reke- og nudelsalat
Lær hvordan du lager en deilig asiatisk reke- og nudelsalat. Perfekt for sommermåltidet med friske smaker og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 7 spiseskjeer ferdiglaget olje- og eddikdressing
- 2. 5 til 6 teskjeer fiskesaus (nam pla) eller soyasaus
- 3. 4 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 4. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, skrelt
- 5. 225 gram skrelte, kokte reker
- 6. 170 gram tynne tørkede asiatiske nudler (somen) eller vermicelli
- 7. 1/4 uskadet agurk, fjernet frø, skåret i matchstikkstykker
Fremgangsmåte
- 11. Visp dressingen, 5 teskjeer fiskesaus, 3 spiseskjeer basilikum og ingefær i en stor bolle for å blande. Bland reker inn i dressingen og la det marinere i 10 minutter. Kok nudler i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, men fortsatt faste å bite i. Sil av vannet; skyll under kaldt vann for å kjøle ned raskt. Sil av igjen. Tilsett nudler og agurk i rekene. Vend forsiktig slik at det blandes. Krydre salaten med salt og pepper etter smak; tilsett resten av fiskesausen, 1 teskje, hvis ønskelig. Fordel salaten på 2 tallerkener. Strø over resten av basilikumen, 1 spiseskje, og server.
- 22. Visp dressingen, 5 teskjeer fiskesaus, 3 spiseskjeer basilikum og ingefær i en stor bolle for å blande. Bland rekene inn i dressingen og la det marinere i 10 minutter.
- 33. Kok nudler i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, men fortsatt faste å bite i. Sil av vannet; skyll under kaldt vann for å kjøle ned raskt. Sil av igjen. Tilsett nudler og agurk i rekene. Vend forsiktig slik at det blandes. Krydre salaten med salt og pepper etter smak; tilsett resten av fiskesausen, 1 teskje, hvis ønskelig. Fordel salaten på 2 tallerkener. Strø over resten av basilikumen, 1 spiseskje, og server.