Krabbe- og avokadosandwiches med mangocoulis
oppskrift på deilige krabbe og avocado sandwiches servert med frisk mango coulís, perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper rapsolje
- 1/2 pund Maine- eller Dungeness-krepskjøtt
- 3 spiseskjeer finhakket rødløk
- 2 spiseskjeer tynne skiver av vårløk
- 1 1/2 spiseskje rød paprika, finhakket
- 1/4 kopp majones eller aioli
- 1 spiseskje Tabasco
- 1 1/4 kopp brødsmuler, delt (helst Panko)
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 1/2 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 kopp mel
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 1 sammenpisket egg
- 2 mangoer
- 2 kopper vann
- 1 teskje melis
Fremgangsmåte
- 1I en 25 cm stor sautépanne, varm opp 1 kopp rapsolje på høy varme. Test om oljen er klar med et stykke brød. Skru ned varmen til middels. Sjekk temperaturen med et termometer – den skal vise 190 grader Celsius. I en middels stor blandebolle, bland krabbe, løk, vårløk, paprika, majones, Tabasco, ¼ kopp brødsmuler, sitronsaft og Worcestershire-saus. Bland godt til alt er godt blandet. Form 85 grams store kaker og vend dem først i mel, deretter i egg, og til slutt i resten av brødsmulene. Legg kakene forsiktig i oljen og stek dem i 5 til 6 minutter. Ta dem opp og legg dem på et kjøkkenpapir. Krydre med salt i en blandebolle.
- 2I en middels stor blandebolle, bland alle ingrediensene. Rør godt og sett i kjøleskapet til de skal brukes.
- 3I en blender, bland ingrediensene til en jevn puré. Sett i kjøleskapet til de skal brukes.
- 4For å servere krabbekakene, legg en liten mengde puré på tallerkenen i en liten haug. Del kakene i to og legg den nederste delen i puréen. Fordel avokadosalsa oppå, og legg den øverste delen av kaken oppå avokadoblandingen som et smørbrød. Topp med en liten mengde avokado og pynt med en korianderblad.