
Angel Food Cake II
lær hvordan du lager en klassisk angel food cake med denne enkle oppskriften. perfekt for sommerens kaker eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp siktet kakehvetemel
- 2. 3/4 kopp melis
- 3. 1 1/2 kopper eggehviter
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 1 1/2 teskje krem av tartar
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1/4 teskje mandelessens
- 8. 1 kopp hvitt sukker
- 9. 2 kopper melis
- 10. 1/4 kopp smør, myknet
- 11. 3 spiseskjeer fløte
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Vask angel food-kakeformen i varmt såpevann for å sikre at den er helt fettfri. La den tørke helt. Sikt mel og 3/4 kopp melis sammen tre ganger; sett til side.
- 22. I en blandebolle, pisk eggehviter og salt på høy hastighet til det blir skummende. Tilsett kremortartar, 1 teskje vanilje og mandel-essens; pisk til myke topper dannes. Toppen skal være myk nok til at den bøyer seg litt ved tuppene. Gradvis tilsett 1 kopp sukker, og fortsett å piske til stive topper dannes. Sikt omtrent en fjerdedel av melet over eggehvitene, og bruk en flat slikkepott til forsiktig, men raskt å vende det inn i eggehvitene. Gjenta med resten av melet, en fjerdedel av gangen. Hell røren i den rene kakeformen. Bruk en kniv til forsiktig å skjære gjennom røren for å fjerne luftlommer.
- 33. Stek i ca. 30 til 35 minutter, til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren. Vend kakeformen opp ned på en avkjølingsrist for å avkjøle i 1 time.
- 44. Pisk 2 kopper melis, smør, krem og 1 teskje vanilje sammen til det er glatt. Tilsett mer krem eller melis etter behov. Pynt den avkjølte kaken med glasur.