Angel Food Cake II

Angel Food Cake II

lær hvordan du lager en klassisk angel food cake med denne enkle oppskriften. perfekt for sommerens kaker eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp siktet kakehvetemel
  • 2. 3/4 kopp melis
  • 3. 1 1/2 kopper eggehviter
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1 1/2 teskje krem av tartar
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/4 teskje mandelessens
  • 8. 1 kopp hvitt sukker
  • 9. 2 kopper melis
  • 10. 1/4 kopp smør, myknet
  • 11. 3 spiseskjeer fløte
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Vask angel food-kakeformen i varmt såpevann for å sikre at den er helt fettfri. La den tørke helt. Sikt mel og 3/4 kopp melis sammen tre ganger; sett til side.
  2. 22. I en blandebolle, pisk eggehviter og salt på høy hastighet til det blir skummende. Tilsett kremortartar, 1 teskje vanilje og mandel-essens; pisk til myke topper dannes. Toppen skal være myk nok til at den bøyer seg litt ved tuppene. Gradvis tilsett 1 kopp sukker, og fortsett å piske til stive topper dannes. Sikt omtrent en fjerdedel av melet over eggehvitene, og bruk en flat slikkepott til forsiktig, men raskt å vende det inn i eggehvitene. Gjenta med resten av melet, en fjerdedel av gangen. Hell røren i den rene kakeformen. Bruk en kniv til forsiktig å skjære gjennom røren for å fjerne luftlommer.
  3. 33. Stek i ca. 30 til 35 minutter, til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren. Vend kakeformen opp ned på en avkjølingsrist for å avkjøle i 1 time.
  4. 44. Pisk 2 kopper melis, smør, krem og 1 teskje vanilje sammen til det er glatt. Tilsett mer krem eller melis etter behov. Pynt den avkjølte kaken med glasur.