
Sylteagurk- og grønnsakssalat
Lær hvordan du lager en deilig syltet salat med enkle steg. Perfekt som tilbehør eller egen rett, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 zucchini, i terninger
- 4 agurker, i terninger
- 1 søt løk, i terninger
- 2 røde paprika, i terninger
- 2 grønne paprika, i terninger
- 2 jalapeñopepper, finhakket
- 1 kopp havsalt
- vann til å dekke
- 2 kopper hvitt sukker
- 2 kopper riseddik
- 1/2 kopp hvit eddik
- 2 teskjeer malt gurkemeie
- 2 teskjeer gul sennepsfrø
- 1 teskje løkpulver
- 1 teskje hvitløkpulver
- 1 teskje tørket rosmarin
- 12 hermetikkglass à 1 pint med lokk og ringer
Fremgangsmåte
- 1Toss zucchini, agurk, løk, rød paprika, grønn paprika og jalapeño sammen i en veldig stor bolle. Tilsett salt og vann til å dekke grønnsaksblandingen; sett i kjøleskapet i 8 timer til over natten. Sil av grønnsaksblandingen og skyll godt.
- 2Kok opp sukker, riseddik, hvit eddik, gurkemeie, sennepsfrø, løkpulver, hvitløkpulver og rosmarin i en stor kjele. Tilsett grønnsaksblandingen; la småkoke i 20 minutter.
- 3Steriliser glassene og lokkene i kokende vann i minst 5 minutter. Fyll de varme, steriliserte glassene med grønnsaksblandingen og eddikblandingen, og la det være igjen ca. 1 cm til toppen. Bruk en ren kniv eller tynn spatel til å fjerne eventuelle luftbobler rundt innsiden av glassene etter at de er fylt. Tørk kantene på glassene med en fuktig papirserviett for å fjerne matrester. Sett på lokkene og skru på ringene.
- 4Plasser et rist i bunnen av en stor kjele og fyll den med vann til halvparten. Kok opp vannet, og senk glassene ned i det kokende vannet med en holder. La det være 5 cm mellom glassene. Tilsett mer kokende vann om nødvendig for å få vannstanden til å være minst 2,5 cm over toppen av glassene. La vannet koke kraftig, dekk til kjelen, og prosesser i 10 minutter for små glass (halvpints) eller 15 minutter for store glass (pints).
- 5Ta glassene ut av kjelen og plasser dem på en klut- eller treflate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt. Trykk på midten av hver lokk med en finger for å forsikre deg om at forseglingen er tett (lokket skal ikke bevege seg opp eller ned). Oppbevar på et kjølig, mørkt sted.