
Thailandsk-indisk grønnsakssuppe
Prøv vår deilige thai-indisk vegetar-suppe, perfekt for en rask og næringsrik middag. Enkelt å lage med spennende smaker fra sørøst-asia og india.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje
- 2. 1/4 kopp finhakket fersk ingefær
- 3. 5 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 1/2 kopp hakket løk
- 5. 2 små gulrøtter, skivet
- 6. 1 spiseskje grønn karrypasta
- 7. 1 (280 gram) boks hakkede tomater med jalapeñopepper, drenert
- 8. 1/4 teskje malt spisskummen
- 9. 1/4 teskje karrypulver
- 10. 1/2 kopp hakket tofu
- 11. 1 kopp revet grønnkål
- 12. 1 (400 ml) boks kokosmelk
- 13. 3 kopper grønnsaksbuljong
- 14. 1 (400 gram) boks kikerter, skylt og drenert
- 15. 1/2 teskje kosher salt
- 16. 3 vårløk, skivet
- 17. 1 klype srirachasaus
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett ingefær og hvitløk; kok og rør til det begynner å dufte, 2 til 3 minutter. Tilsett løk; kok og rør til den er myk, ca. 4 minutter. Rør inn gulrøtter; kok til de begynner å bli møre, ca. 4 minutter. Rør inn grønn currypaste. Tilsett tomater, spisskummen og currypulver; kok og rør til det dufter godt, ca. 4 minutter.
- 22. Rør inn tofu i gryten; kok til den begynner å ta til seg smak, 3 til 4 minutter. Tilsett grønnkål; kok til den er lett visnet, 3 til 4 minutter. Hell i kokosmelk og la suppen småkoke i ca. 5 minutter. Hell i grønnsaksbuljong og kikerter; smak til med salt. La suppen småkoke, uten lokk, til smakene har blandet seg, ca. 20 minutter. Server suppen med skivet vårløk og sriracha som garnityr.