Kanel-eplepai med rosiner og smuldredeig

Kanel-eplepai med rosiner og smuldredeig

oppskrift på en deilig kanel eplepai med rosiner og sprø smuler, perfekt som dessert eller til kaffebesøket

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 spiseskje sukker
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1/8 teskje bakepulver
  • 5. 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 6. 1/4 kopp (eller mer) isvann
  • 7. 1 teskje eplesidereddik
  • 8. 1 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 9. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 10. 2 teskjeer finrevet sitrusskall (sitron)
  • 11. 1 1/4 teskje kanel
  • 12. 2 3/4 pund Granny Smith- epler (ca. 6 mellomstore), skrelt, delt i to, kjernet, skåret i 1/8-tommers skiver (ca. 8 kopper)
  • 13. 1 kopp rosiner
  • 14. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 15. 1 kopp hvetemel
  • 16. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 17. 1 teskje kanel
  • 18. 1/8 teskje salt
  • 19. 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 20. Lett søtet pisket krem eller vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 11. For crust: Blend mel, sukker, salt, and bakepulver i en foodprocessor. Tilsett smør; puls til deigen ligner grovt mel. Bland 1/4 kopp isvann og eddik i en liten bolle; tilsett i foodprocessoren og puls til det dannes fuktige klumper, og tilsett mer isvann teskjevis hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en disk. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La den mykne litt i romtemperatur før utbaking. Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate til en 13-tommers runding. Overfør til en 23 cm dyp paiform av glass. Brett kantene inn under og trykk til, slik at kantene på paibunnen er 1/4 tomme over kanten på formen. Frys bunnen i 20 minutter.
  2. 22. Bland mel, sukker, salt og bakepulver i foodprocessor. Tilsett smør; puls til deigen ligner grovt mel. Bland 1/4 kopp isvann og eddik i en liten bolle; tilsett i foodprocessoren og puls til det dannes fuktige klumper, og tilsett mer isvann teskjevis hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en disk. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La den mykne litt i romtemperatur før utbaking.
  3. 33. Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate til en 13-tommers runding. Overfør til en 23 cm dyp paiform av glass. Brett kantene inn under og trykk til, slik at kantene på paibunnen er 1/4 tomme over kanten på formen. Frys bunnen i 20 minutter.
  4. 44. Til fyllet: Plasser risten i midten av ovnen og for