Hvitløksbrød med persille
Lær hvordan du lager deilig persillerte hvitløksbrød. Perfekt som forrett eller tilbehør. Enkelt, raskt og smakfullt oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 hvitløksfedd
- 2. 1/4 teskje salt, eller etter smak
- 3. 2 spiseskjeer usaltet smør, lett myknet
- 4. 1/4 kopp olivenolje
- 5. 1 spiseskje finhakket fersk persille
- 6. en 12-tommers fullkornbaguette
- 7. en 12-tommers hvit baguette
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjøkkenmaskin eller en blender mos hvitløken med saltet, smøret og oljen til blandingen er jevn. Overfør blandingen til en liten bolle, og rør inn persillen. Skjær hver baguette tvers over med en serrert kniv i 2,5 cm lange seksjoner uten å skjære helt gjennom til bunnen. Smør litt av hvitløksblandingen inn i hver skjæring, og fordel resten av blandingen på toppen av baguettene. Pakk hver baguette løst inn i folie og stek brødet i en forvarmet ovn på 190°C i 10 minutter. Åpne folien for å eksponere toppene av baguettene, og stek brødet i ytterligere 5 minutter, eller til det er varmt og sprøtt.