Kyllingkraft

Kyllingkraft

lær hvordan du lager hjemmelaget kyllingkraft med vår enkle oppskrift. perfekt som base for supper, sauser og gryteretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 pund kyllingbein, skylt godt under kaldt vann
  • 2. 3 selleristilker, delt i fire
  • 3. 2 mellomstore gulrøtter, delt i fire (ca. 2 1/2 kopper)
  • 4. 1 stor løk, grovhakket (ca. 2 1/2 kopper)
  • 5. 1 stor pastinakk, skrelt og grovhakket (ca. 1 1/2 kopper)
  • 6. 1/4 kopp ferske italienske persillekvister
  • 7. 1 teskje ferske timianblader
  • 8. 1 laurbærblad
  • 9. 10 hele svarte pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland alle ingrediensene i en stor kjele, tilsett 4 liter vann, og la det koke opp sakte over middels varme. Skum av det skummet som stiger opp til overflaten. Reduser varmen og la det småkoke veldig forsiktig, uten lokk, i 4 timer, og skum av overflaten omtrent hver 30. minutt, samt tilsett mer varmt vann hvis nivået blir for lavt. Sil kraften gjennom en sil og deretter gjennom en finmasket sikt i en bolle eller annen beholder. (Kraften kan oppbevares i kjøleskapet, godt dekket, i opptil 2 dager eller fryses i opptil 3 måneder; fjern eventuelt hardnet fett fra overflaten før bruk.)