Mor Bertas gulrotkake
oppskriften på mother bertas gulrotkake er enkel å følge og gir en saftig, smakfull kake perfekt for enhver anledning. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 mellomstore gulrøtter, skrellet
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. 2 kopper sukker
- 4. 2 teskjeer natron
- 5. 2 teskjeer kanel
- 6. 1 kopp maisolje
- 7. 3 egg, lett pisket
- 8. 2 teskjeer vanilje
- 9. 1 kopp hakkede valnøtter
- 10. 1 kopp revet kokos (søtet variant)
- 11. 3/4 kopp hermetisk ananas, avrent og most
- 12. 113 gram kremost, myknet
- 13. 3 spiseskjeer smør, myknet
- 14. 1 1/2 kopper melis, siktet
- 15. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 16. 1 spiseskje sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Kutt 2 gulrøtter i 2,5 cm store terninger; legg dem i en kjele, dekk med vann og la det småkoke til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet og kjør gulrøttene til en glatt puré i en food processor eller blender. Sett til side.
- 22. Riv den gjenværende gulroten; sett til side.
- 33. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 23x33 cm stor bakeform. Legg bakepapir i bunnen og smør papiret.
- 44. Sikt mel, sukker, natron og kanel i en stor bolle. Tilsett olje, egg og vanilje; pisk godt. Vend inn gulrotpuréen, den revne gulroten, valnøtter, kokos og ananas.
- 55. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten, ca. 1 time.
- 66. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den forsiktig tas ut av formen og settes på en rist. La den avkjøle helt.
- 77. Lag glasuren: Bland kremost og smør i en bolle. Tilsett gradvis melis og rør godt. Rør inn vanilje og sitronsaft. Pynt kaken med glasuren.