Tunfisk-, sitron- og kapersaus
Lær hvordan du lager en smakfull tunfisk med sitron- og kaperssaus. En enkel og deilig rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks (ca. 170 g) tunfisk (i biter eller hel i olivenolje), drenert
- 2. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 3. revet skall av 1 middels stor sitron
- 4. 2 ss fersk sitronjuice
- 5. 1/4 kopp fruktig olivenolje
- 6. 1/2 ts salt, eller etter smak
- 7. nykvernet svart pepper
- 8. 2 ss kapers, drenert
- 9. 1/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
- 10. ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Legg tunfisk i en serveringsskål med pasta og del den i store, bitestore biter. Tilsett hvitløk, sitronskall, sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og kapers, og rør forsiktig for å blande. Sett til side for å bli romtemperert, eller helst, plasser skålen (pass på at den er varmebestandig) over pastakjelen for å varme opp ingrediensene mens vannet koker. Når vannet koker, fjern skålen og sett den til side. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av pastaen godt, og tilsett den umiddelbart i sausen i skålen. Strø over persille og vend forsiktig. Server umiddelbart med parmesanost. Pass pepperkvernen. Anbefalt pasta: 225 gram penne rigate, medium skjell (conchiglie rigate), rigatoni eller linguine.
- 22. Legg tunfisk i en serveringsskål med pasta og del den i store, bitestore biter. Tilsett hvitløk, sitronskall, sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og kapers, og rør forsiktig for å blande. Sett til side for å bli romtemperert, eller helst, plasser skålen (pass på at den er varmebestandig) over pastakjelen for å varme opp ingrediensene mens vannet koker. Når vannet koker, fjern skålen og sett den til side.
- 33. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av pastaen godt, og tilsett den umiddelbart i sausen i skålen. Strø over persille og vend forsiktig. Server umiddelbart med parmesanost. Pass pepperkvernen.
- 44. Anbefalt pasta: 225 gram penne rigate, medium skjell (conchiglie rigate), rigatoni eller linguine.