Tunfisk-, sitron- og kapersaus

Tunfisk-, sitron- og kapersaus

Lær hvordan du lager en smakfull tunfisk med sitron- og kaperssaus. En enkel og deilig rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 boks (ca. 170 g) tunfisk (i biter eller hel i olivenolje), drenert
  • 2. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 3. revet skall av 1 middels stor sitron
  • 4. 2 ss fersk sitronjuice
  • 5. 1/4 kopp fruktig olivenolje
  • 6. 1/2 ts salt, eller etter smak
  • 7. nykvernet svart pepper
  • 8. 2 ss kapers, drenert
  • 9. 1/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
  • 10. ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg tunfisk i en serveringsskål med pasta og del den i store, bitestore biter. Tilsett hvitløk, sitronskall, sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og kapers, og rør forsiktig for å blande. Sett til side for å bli romtemperert, eller helst, plasser skålen (pass på at den er varmebestandig) over pastakjelen for å varme opp ingrediensene mens vannet koker. Når vannet koker, fjern skålen og sett den til side. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av pastaen godt, og tilsett den umiddelbart i sausen i skålen. Strø over persille og vend forsiktig. Server umiddelbart med parmesanost. Pass pepperkvernen. Anbefalt pasta: 225 gram penne rigate, medium skjell (conchiglie rigate), rigatoni eller linguine.
  2. 22. Legg tunfisk i en serveringsskål med pasta og del den i store, bitestore biter. Tilsett hvitløk, sitronskall, sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og kapers, og rør forsiktig for å blande. Sett til side for å bli romtemperert, eller helst, plasser skålen (pass på at den er varmebestandig) over pastakjelen for å varme opp ingrediensene mens vannet koker. Når vannet koker, fjern skålen og sett den til side.
  3. 33. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av pastaen godt, og tilsett den umiddelbart i sausen i skålen. Strø over persille og vend forsiktig. Server umiddelbart med parmesanost. Pass pepperkvernen.
  4. 44. Anbefalt pasta: 225 gram penne rigate, medium skjell (conchiglie rigate), rigatoni eller linguine.