Kokosnakkesuppe med kylling

Kokosnakkesuppe med kylling

oppskrift på kokos kyllingsuppe som er enkel å lage og full av smak. perfekt for en varmende middag i sommer eller vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. Én 400 grams boks kokosmelk
  • 2. 6 tynne skiver fersk galangal eller 4 skiver fersk ingefær
  • 3. 2 stilker sitrongress, fjern den harde ytterdelen, bare den myke delen, hakket og knust i morter
  • 4. 5 ferske kaffir-limeblader, revet i to, eller 1 spiseskje revet limeskall
  • 5. 340 gram kyllingbryst uten bein og skinn, tynne skiver
  • 6. 5 spiseskjeer thai- eller vietnamesisk fiskesaus
  • 7. 2 spiseskjeer palmesukker eller vanlig sukker
  • 8. 1/2 kopp fersk limesaft
  • 9. 1 teskje thai rød currypasta
  • 10. 1/4 kopp grovhakket koriander (fersk koriander)
  • 11. 25 ferske grønne bird's-eye-chili eller 15 ferske grønne thai-chili eller 8 grønne serrano-chili, knust i morter med pestle

Fremgangsmåte

  1. 1I en wok eller stor kjele, bland 1 kopp kokosmelk med galangal, sitrongress og limeblader, og kok opp. Tilsett kylling, fiskesaus og sukker, og skru ned varmen til middels. La det småkoke til kyllingen er hvit og fast, ca. 4 minutter. Tilsett den resterende kokosmelken og varm opp til rett under kokepunktet, ca. 3 minutter.
  2. 2Fordel limesaft og currypaste i individuelle serveringsskåler, og øs suppen over. Pynt hver skål med koriander og knuste chilipepper. Server umiddelbart.