Krøllete endiv og eplesmøret bacon salat
oppskrift på en frisk og smakfull salat med krøllet endiv, eple og røkt bacon. perfekt som forrett eller lett middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund tykkskåret bacon i skiver, kuttet i 1/4-tommers biter (lardons)
- 2. 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 3. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 4. 1/4 kopp hvitvinseddik
- 5. Salt
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 1/2 kopp olivenolje
- 8. 1 hode krøllete endiv, kuttet i bittestørrelse biter, godt vasket og tørket
- 9. 1 kopp ferske croutoner
Fremgangsmåte
- 11. Legg bacon i en varm stekepanne over svak varme. Kok helt ut for å få ut fettet. Ta lardonsene ut av pannen og legg dem på tørkepapir. Ta ut 2 spiseskjeer av det ferdig smeltede fettet fra pannen og hell det i en bolle. Tilsett sjalottløk i fettet. Rør inn sennep og eddik. Krydre med salt og pepper. Visp inn oljen til dressingen er emulsifisert. Vend de krøllete endivebladene med bacon, vinaigrette og krutonger.
- 22. Legg bacon i en varm stekepanne over svak varme. Kok helt ut for å få ut fettet. Ta lardonsene ut av pannen og legg dem på tørkepapir. Ta ut 2 spiseskjeer av det ferdig smeltede fettet fra pannen og hell det i en bolle. Tilsett sjalottløk i fettet. Rør inn sennep og eddik. Krydre med salt og pepper. Visp inn oljen til dressingen er emulsifisert.
- 33. Vend de krøllete endivebladene med bacon, vinaigrette og krutonger.