Stekte gulrøtter med ostesaus

Stekte gulrøtter med ostesaus

oppskrift på bakte gulrøtter med kremet ostesaus. en sunn og smakfull rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 pund store gulrøtter, skrellet og skåret i skiver på omtrent 1/3 tomme tykkelse
  • 2. 1/4 kopp (1/2 stang) smør
  • 3. 1/2 middels løk, hakket
  • 4. 1 kopp hakket selleri
  • 5. 1 kopp (pakket) grovt revet skarp cheddarost (ca. 113 gram)
  • 6. 1 spiseskje allsidig mel
  • 7. 1 kopp piskekrem
  • 8. 1/3 kopp knust maisbrødsfylling

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en 33x23x5 cm glassform. Damp gulrøttene til de nesten er møre, ca. 20 minutter. Overfør gulrøttene til den forberedte formen. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og selleri, og sautér til de begynner å mykne, ca. 5 minutter. Bland grønnsakene inn i gulrøttene. Bland ost og mel i en middels bolle. Vend for å dekke osten jevnt med melet; bland inn fløten. Rør osteblandingen inn i gulrotblandingen. Strø stuffingblandingen over. Stek gulrøttene uten lokk til sausen bobler kraftig og toppen er sprø, ca. 20 minutter.