Bestemor Johnsons scones
Lær hvordan du lager smakfulle og enkle scones inspirert av grandma johnson. Perfekt til frokost eller te. En klassisk oppskrift for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1 kopp rømme
- 2. 1 teskje natron
- 3. 4 kopper hvetemel
- 4. 1 kopp hvitt sukker
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1/4 teskje kremost
- 7. 1 teskje salt
- 8. 1 kopp smør
- 9. 1 egg
- 10. 1 kopp rosiner (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, bland rømme og natron, og sett til side.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en stor bakeplate lett.
- 33. I en stor bolle, bland melet, sukkeret, bakepulveret, kremortartaren og saltet. Skjær smøret inn i blandingen. Rør inn rømme- og eggeblandingen i melet til det akkurat er fuktig. Bland inn rosinen.
- 44. Hell deigen ut på en lett melet overflate, og elt den kort. Kjevl ut eller trykk deigen til en runding ca. 2 cm tykk. Skjær den i 12 spisser, og legg dem med 5 cm mellomrom på den forberedte bakeplaten.
- 55. Stek i 12 til 15 minutter i den forvarmede ovnen, til de er gyldne på undersiden.