Hello Fresh Mobile Banner
Bestemor Johnsons scones

Bestemor Johnsons scones

Lær hvordan du lager smakfulle og enkle scones inspirert av grandma johnson. Perfekt til frokost eller te. En klassisk oppskrift for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 kopp rømme
  • 2. 1 teskje natron
  • 3. 4 kopper hvetemel
  • 4. 1 kopp hvitt sukker
  • 5. 2 teskjeer bakepulver
  • 6. 1/4 teskje kremost
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1 kopp smør
  • 9. 1 egg
  • 10. 1 kopp rosiner (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, bland rømme og natron, og sett til side.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en stor bakeplate lett.
  3. 33. I en stor bolle, bland melet, sukkeret, bakepulveret, kremortartaren og saltet. Skjær smøret inn i blandingen. Rør inn rømme- og eggeblandingen i melet til det akkurat er fuktig. Bland inn rosinen.
  4. 44. Hell deigen ut på en lett melet overflate, og elt den kort. Kjevl ut eller trykk deigen til en runding ca. 2 cm tykk. Skjær den i 12 spisser, og legg dem med 5 cm mellomrom på den forberedte bakeplaten.
  5. 55. Stek i 12 til 15 minutter i den forvarmede ovnen, til de er gyldne på undersiden.