
Monkey Bread I
Lær hvordan du lager monkey bread, en søt og myk bakst som passer perfekt som dessert eller frokost. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 3 pakker (12 unser) ferdigkjøpt kjeksdeig
- 2. 1 kopp hvitt sukker
- 3. 2 teskjeer malt kanel
- 4. 1/2 kopp margarin
- 5. 1 kopp pakket brunt sukker
- 6. 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
- 7. 1/2 kopp rosiner
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform med diameter på 23 eller 25 centimeter.
- 22. Bland hvitt sukker og kanel i en plastpose. Kutt kjeksene i kvarter. Rist 6 til 8 kjeksbiter i sukker- og kanelblandingen. Legg bitene i bunnen av den forberedte formen. Fortsett til alle kjeksene er dekket og plassert i formen. Hvis du bruker nøtter og rosiner, fordel dem mellom kjeksbitene underveis.
- 33. I en liten kjele, smelt margarin og brunt sukker over middels varme. Kok opp i ett minutt. Hell blandingen over kjeksene.
- 44. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 35 minutter. La brødet avkjøle i formen i 10 minutter, før du snur det ut på en tallerken. Ikke skjær i det! Brødet river seg bare opp.