Monkey Bread I

Monkey Bread I

Lær hvordan du lager monkey bread, en søt og myk bakst som passer perfekt som dessert eller frokost. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 3 pakker (12 unser) ferdigkjøpt kjeksdeig
  • 2. 1 kopp hvitt sukker
  • 3. 2 teskjeer malt kanel
  • 4. 1/2 kopp margarin
  • 5. 1 kopp pakket brunt sukker
  • 6. 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
  • 7. 1/2 kopp rosiner

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform med diameter på 23 eller 25 centimeter.
  2. 22. Bland hvitt sukker og kanel i en plastpose. Kutt kjeksene i kvarter. Rist 6 til 8 kjeksbiter i sukker- og kanelblandingen. Legg bitene i bunnen av den forberedte formen. Fortsett til alle kjeksene er dekket og plassert i formen. Hvis du bruker nøtter og rosiner, fordel dem mellom kjeksbitene underveis.
  3. 33. I en liten kjele, smelt margarin og brunt sukker over middels varme. Kok opp i ett minutt. Hell blandingen over kjeksene.
  4. 44. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 35 minutter. La brødet avkjøle i formen i 10 minutter, før du snur det ut på en tallerken. Ikke skjær i det! Brødet river seg bare opp.