Perfekt Tyrkia
Lær hvordan du lager en perfekt kalkun med våre enkle steg-for-steg instrukser. Perfekt til jul eller høytider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. Hel kalkun på 18 pund (ca. 8,2 kg), hals og innmat fjernet
- 2. 2 kopper kosher-salt
- 3. 1/2 kopp smør, smeltet
- 4. 2 store løk, skrellet og hakket
- 5. 4 gulrøtter, skrellet og hakket
- 6. 4 stilker selleri, hakket
- 7. 2 kvister fersk timian
- 8. 1 laurbærblad
- 9. 1 kopp tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 11. Gni kalkunen innvendig og utvendig med kosher-salt. Plasser fuglen i en stor gryte, og dekk den med kaldt vann. Sett den i kjøleskapet, og la kalkunen trekke i saltvannet i omtrent 12 timer, eller over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Skyll kalkunen grundig, og kast saltlaken.
- 33. Pensle kalkunen med halvparten av det smeltede smøret. Legg den med brystet ned på en stekerist i en grunn stekeplate. Fyll kalkunens hulrom med én løk, halvparten av gulrøttene, halvparten av sellerien, en kvist timian og laurbærbladet. Fordel resten av grønnsakene og timian rundt bunnen av stekeplaten, og hell over hvitvinen.
- 44. Stek uten lokk i 3 ½ til 4 timer i den forvarmede ovnen, til den indre temperaturen i låret når 85 grader C (180 grader F). Vend forsiktig kalkunen med brystet opp omtrent to tredjedeler gjennom steketiden, og pensle med resten av smøret. La fuglen hvile i ca. 30 minutter før den skjæres opp.