Franske baguetter
Lær hvordan du lager perfekte french baguettes hjemme med vår enkle oppskrift. Nyt sprø skorpe og myk innside. Passer for alle bakemestere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp vann
- 2. 2 ½ kopper brødmel
- 3. 1 spiseskje hvitt sukker
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 ½ teskje brødmaskinhelsukker
- 6. 1 eggeplomme
- 7. 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 11. Legg vann, brødmel, sukker, salt og gjær i brødmaskinens bakebolle i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigprogrammet, og trykk på Start.
- 22. Når programmet er ferdig, plasser deigen i en smurt bolle, og vend den for å dekke alle sider. Dekk til, og la den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den har doblet seg i størrelse. Deigen er ferdig hevet når et trykk etterlater seg en liten fordypning.
- 33. Slå ned deigen. På en lett melet overflate, kjevle den ut til et rektangel på 40 x 30 cm. Del deigen i to, slik at du får to rektangler på 20 x 30 cm. Rull hver del tett sammen, med den 30 cm lange siden, og press ut eventuelle luftbobler underveis. Rull forsiktig frem og tilbake for å tynne ut enden. Plasser deigene med 7,5 cm mellomrom på en smurt bakeplate. Lag dype diagonale snitt over brødene hver 5 cm, eller lag ett langsgående snitt på hver av dem. Dekk til, og la dem heve på et lunt sted i 30–40 minutter, eller til de har doblet seg i størrelse.
- 44. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Bland eggeplomme med 1 ss vann, og pensle over toppen av brødene.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte.