Bestemors kylling- og nudelsuppe
oppskrift på grandma's kylling nudelsuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak. ideell for vinter og helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopper brede eggnudler
- 2. 1 teskje vegetabilsk olje
- 3. 12 kopper kyllingkraft
- 4. 1 ½ spiseskje salt
- 5. 1 teskje fuglefrøblanding (fuglefrøblanding kan også brukes, men her er det sannsynligvis snakk om krydderblanding for kylling)
- 6. 1 kopp hakket selleri
- 7. 1 kopp hakket løk
- 8. ⅓ kopp maisstivelse
- 9. ¼ kopp vann
- 10. 3 kopper kokt, hakket kyllingkjøtt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett eggnudler og olje, og la det koke i 8 minutter, eller til det er mørt. Sil av vannet, og skyll under kaldt rennende vann.
- 22. I en stor kjele eller gryte, bland buljong, salt og fuglekrydder. Kok opp. Rør inn selleri og løk. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 15 minutter.
- 33. I en liten bolle, bland maisstivelse og vann sammen til maisstivelsen er helt oppløst. Tilsett gradvis i suppen under konstant omrøring. Rør inn nudlene og kyllingen, og varm opp til servering.